RESTRICȚII. Președintele Iranului cere interzicerea nunților și priveghiurilor după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Redactor:
Andrei Vacaru
RESTRICȚII. Președintele Iranului cere interzicerea nunților și priveghiurilor după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19
RESTRICȚII. Președintele Iranului cere interzicerea nunților și priveghiurilor după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a cerut sâmbătă autorităților să ia măsuri în sensul interzicerii adunărilor mari de oameni, printre care se numără și nunțile și priveghiurile, pentru a ține sub control numărul de cazuri de COVID-19.

Solicitarea președintelui iranian vine în contextul în care țara a înregistrat o creștere importantă a numărului de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Cu toate acestea, șeful statului a ținut să precizeze că este foarte important ca economia iraniană să continue să rămână „deschisă”.

„Trebuie să interzicem ceremoniile și adunările în toată țara, fie că e vorba de priveghiuri, nunți sau petreceri. Nu este timpul pentru festivaluri”, a declarat Rouhani, care a adăugat că și examenele de admitere în universități ar putea fi suspendate.

La scurt timp după discursul televizat al lui Rouhani, un oficial din cadrul Poliției de la Teheran a anunțat că a decis interzicerea tuturor locațiilor unde se organizează nunți și priveghiuri. Potrivit oficialului, decizia este valabilă pe termen nedeterminat.

Numărul de cazuri este în creștere în Iran

Iranul a început relaxarea restricțiilor începând cu jumătatea lunii aprilie, dar a raportat recent o creștere importantă a ratei infectărilor.

Sâmbătă, Iranul a înregistrat 188 de noi decese provocate de COVID-19 față de vineri, bilanțul ajungând la 12.635 de morți. Totodată, numărul de cazuri diagnosticate a ajuns la 255.117, cu 2.397 mai multe decât vineri, după cum a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății de la Teheran.

Hossein Qenaati, un oficial din cadrul Grupului iranian de lucru privind pandemia, a avertizat că dacă autoritățile nu vor lua măsuri, între 50.000 și 60.000 de persoane ar putea muri în Iran până la finalul pandemiei.

„Cel de-al doilea val, care va avea loc în toamnă, ar putea fi mult mai periculos, ar putea produce mai mulți morți”, a declarat oficialul.

În timp ce încearcă să limiteze numărul de noi cazuri, autoritățile iraniene sunt îngrijorate că restricțiile ar putea afecta puternic economia țării, deja slăbită de sancțiunile impuse de Statele Unite.

×
GÂNDUL LIVE 13 august

Urmăriți GÂNDUL LIVELovitură data clanului Duduianu. Frații lui Emi Pian, Ciprian și Grațian, au fost reținuți de polițiști sub acuzația de tentativă de omor https://bit.ly/33VTToYVictor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și medicul Virgil Musta, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 13 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide