Revolte la Moscova în urma uciderii unui tânăr rus de către un bărbat care nu este de origine slavă

Revolte la Moscova în urma uciderii unui tânăr rus de către un bărbat care nu este de origine slavă
Publicat: 13/10/2013, 22:57
Actualizat: 01/10/2018, 01:39

Mii de persoane au participat duminică la revolte în sudul Moscovei, în semn de protest față de uciderea unui tânăr rus, săptămâna aceasta, de către un bărbat care nu este de origine slavă și care a reușit să fugă, potrivit unui fotograf AFP.

Participanții la revolte, majoritatea tineri, au spart intrarea în centrul comercial Biriuza din cartierul Biriuliovo, în sudul capitalei ruse, au bătut paznici și au spart ferestre și vitrine, după care au încercat să incendieze clădirea, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Mulțimea a spart ulterior intrarea unui depozit de legume vecin, unde muncesc numeroși imigranți, pe care locuitorii îi acuză că sunt responsabili de nivelul de infracționalitate foarte ridicat în acest sector, a constatat un forograf AFP. „Rusia, rușilor”, scandau protestatarii.

Ei au spart geamurile și farurile unui camion parcat pe terenul depozitului, după care au început să se disperseze. Cel mult 50 de protestatari se aflau în continuare la fața locului până spre ora 16.00 GMT (19.00, ora României), potrivit unui fotograf AFP.

Zece vehicule aparținând forțelor speciale de poliție au fost trimise la fața locului, mai mulți participanți la revolte au fost arestați, iar alții au încercat să se opună arestării, aruncând cu sticle goale în direcția polițiștilor, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Potrivit unor martori, naționaliști radicali se aflau printre participanții la revolte, a adăugat postul.

O anchetă pentru „huliganism” a fost deschisă în urma acestor revolte, a declarat poliția din Moscova, care a anunțat șapte rețineri.

La început, aproximativ 200 de persoane s-au adunat în apropiere de centrul Biriuza, pentru a protesta față de uciderea lui Egor Șcerbakov, în vârstă de 25 de ani, înjunghiat joi în fața logodnicei sale. Însă reuniunea a degenerat.

Criminalul, care a reușit să fugă, ar fi un bărbat originar din Asia Centrală sau Caucaz, potrivit unor imagini înregistrate de o cameră de supraveghere video.

Locuitorii afirmă că convinși că este vorba despre un imigrant ilegal și îndeamnă autoritățile să consolideze lupta împotriva imigrației clandestine la Moscova.

O anchetă penală pentru crimă a fost deschisă, poliția propunând o recompensă în valoare de un milion de ruble (aproximativ 22.800 de euro) celui care va ajuta la arestarea presupusului criminal, potrivit unei purtătoare de cuvânt a forțelor de ordine locale, citate de agenția publică Itar-Tass.

„Vor fi luate toate măsurile pentru arestarea criminalului (…), cei mai buni anchetatori se vor ocupa de acest caz”, a oferit asigurări un reprezentant al poliției în acest district, Aleksandr Polovinko, care s-a dus la locul unde s-au petrecut aceste revolte.

Însă locuitori reuniți în apropierea centrului comercial au acuzat poliția că nu adoptă măsuri suficiente în vederea prevenirii crimelor comise de către persoane originare din alte țări și au îndemnat la interzicerea accesului imigranților în Moscova.

Lupta împotriva imigrației ilegale a fost principala temă de campanie a candidaților în alegerile pentru Primăria Moscovei, iar odată cu apropierea acestui scrutin, care s-a desfășurat pe 8 septembrie, au fost efectuate raiduri multiple împotriva persoanelor aflate în această situație.

Rusia, care se confruntă cu o lipsă a forței de muncă din cauza unei grave crize demografice, găzduiește milioane de imigranți, provenind din țări asiatice sau foste republici sovietice.

Acești imigranți muncesc în general la negru, în ateliere de confecții sau pe șantiere și piețe din Moscova, dar și din alte orașe ruse importante. Ei trăiesc în condiții foarte dificile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată