Rodney Alcala, ucigaș în serie și condamnat la moarte, a murit în spitalul închisorii

Rodney Alcala, ucigaș în serie și condamnat la moarte, a murit în spitalul închisorii
Image: 322077072, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Publicat: 25/07/2021, 15:18

Un bărbat condamnat la moarte după ce a ucis o fetiță de 12 ani și alte patru femei a murit într-un spital de lângă închisoarea de stat Corcoran, au spus oficialii închisorii, potrivit CNN.

Rodney Alcala, zis și „Dating Game Killer” , a fost condamnat în 2010, fiind găsit vinovat pentru uciderea a patru femeie și o fetiță. De asemenea, el a pledat vinovat și pentru uciderea a două femei din New York.

Alcala, 77 de ani, a fost condamnat la moarte pentru prima dată în 1980 pentru răpirea și asasinarea din 1979 a lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani, dar condamnarea sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i sa acordat un nou proces.

A primit aceeaşi pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În următorii ani, s-au găsit dovezi care îl leagă pe Alcala de alte crime din Califormia.

La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum şi a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani în perioada 1977 – 1979.

După condamnarea lui Alcala, autoritățile au lansat peste 100 de fotografii cu femei și copii neidentificați găsiți într-o unitate de depozitare care aparținea criminalului, în încercarea de a afla dacă mai există victime. Cerceii lui Robin Samsoe fuseseră găsiți în aceeași unitate.

În 2012, Alcala a fost condamnat la New York pe viaţă.

Nu s-au dat alte detalii despre moartea sa.

A devenit cunoscut sub numele de „Dating Game Killer” pentru că fusese concurent la „The Dating Game” în 1978, deși niciuna dintre victimele sale nu avea nicio legătură cu spectacolul de joc.

Alcala a fost prezentat în emisiune ca „fotograf de succes”.

În prezent, în California există aproximativ 700 de condamnaţi la moarte, însă guvernatorul Gavin Newsom a dispus un moratoriu asupra execuţiilor.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult