Rusia afirmă că va recunoaște alegerile legislative din Ucraina

Rusia afirmă că va recunoaște alegerile legislative din Ucraina
Publicat: 24/10/2014, 07:07

„Vom recunoaște aceste alegeri, nu vă faceți griji”, a dat asigurări Ivanov, referindu-se la scrutinul legislativ de duminică.

„Vrem ca Ucraina să se dezvolte într-un mod civilizat și să nu fie un stat inamic față de Rusia”, a subliniat el.

De asemenea, Ivanov a adăugat că alegerile „prezidențiale și legislative” din regiunile separatiste Donețk și Lugansk ar putea contribui la „stabilizarea” situației din Ucraina.

„După părerea mea, aceste alegeri sunt necesare, deoarece formațiunile din estul Ucrainei trebuie să aibă lideri aleși de populație”, a declarat șeful administrației de la Kremlin.

Președintele prooccidental Petro Poroșenko, ales în mai după îndepărtarea de la putere a regimului prorus, a convocat alegeri legislative anticipate pentru consolidarea puterii sale și reînnoirea Adunării care include foști aliați ai lui Viktor Ianukovici, acuzați că susțin separatiștii proruși în est, unde conflictul armat a provocat peste 3.700 de morți în șase luni. Aceste alegeri urmează să se desfășoare duminică.
La rândul lor, rebelii proruși din estul Ucrainei au anunțat desfășurarea alegerilor „prezidențiale și legislative” la 2 noiembrie în republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk.

Anna Primac, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase