Rusia extinde RESTRICȚIILE contra oficialilor europeni ca reacție la sancțiunile UE /Biden denunță ”agresiunea” și ”actele de reprimare” ale lui Putin

Rusia extinde RESTRICȚIILE contra oficialilor europeni ca reacție la sancțiunile UE /Biden denunță ”agresiunea” și ”actele de reprimare” ale lui Putin
Publicat: 23/02/2024, 15:49

Administrația de la Moscova a anunțat, vineri, extinderea restricțiilor impuse oficialilor din cadrul instituțiilor europene și din statele UE ca ripostă la noile sancțiuni impuse de UE la împlinirea a doi ani de la începerea invaziei ruse în Ucraina, iar președintele SUA, Joe Biden, a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, trebuie să suporte ”un preț mai mare” pentru ”agresiunea militară din străinătate” și pentru ”actele de reprimare la nivel intern”.

Consiliul Uniunii Europene a anunțat, vineri, adoptarea celui de-al 13 pachet de sancțiuni individuale și economice împotriva Rusiei.

”În contextul în care ajungem la marcarea în mod trist a doi ani de când Vladimir Putin a lansat invazia totală în Ucraina, Uniunea Europeană menține presiunile asupra Rusiei. Astăzi, intensificăm măsurile restrictive împotriva armatei ruse și a sectorului apărării, vizând entități din națiuni terțe care furnizează echipamente și pe cei responsabili de acțiunile ilegale de deportare și reeducare militară a copiilor ucraineni. Rămânem uniți în determinarea de oprire a aparatului de război al Rusiei și în ajutarea Ucrainei să câștige lupta legitimă pentru apărare și să își restabilească independența, integritatea teritorială și suveranitatea”, a declarat Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate.

Noile sancțiuni europene vizează 106 persoane și 88 de entități, inclusiv companii din China, India, Sri Lanka, Serbia, Kazahstan, Turcia și Thailanda.

Biden: Putin trebuie să suporte ”un preț mai mare” pentru ”agresiunea militară” și pentru ”reprimare”

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat ”500 de noi sancțiuni” împotriva Rusiei, ”din cauza războiului de cucerire a Ucrainei și ca reacție la moartea lui Aleksei Navalnâi, care a fost un curajos activist anticorupție și cel mai înverșunat lider al opoziției față de Putin”.

”Noile acțiuni vor asigura că Putin plătește un preț mai mare pentru agresiunea militară din străinătate și pentru actele de reprimare la nivel intern”, a afirmat Biden.

Rusia condamnă sancțiunile și anunță restricții contra oficialilor europeni

În replică, Administrația de la Moscova a anunțat extinderea în mod semnificativ a restricțiilor contra oficialilor din cadrul instituțiilor europene și din țările Uniunii Europene.

”Uniunea Europeană continuă încercările fără succes de exercitare a presiunilor asupra Rusiei prin măsuri restrictive unilaterale”, a reacționat Ministerul rus de Externe, conform agențiilor Interfax și Reuters.

”Ca reacție la aceste acțiuni inamicale, partea rusă a extins semnificativ lista reprezentanților instituțiilor europene și ai statelor membre UE care (…) au interdicții de intrare pe teritoriul Federației Ruse”, subliniază Ministerul rus de Externe.

Statele Unite, Uniunea Europeană și Grupul G7 au impus Rusiei sancțiuni economice și politice masive din cauza invaziei militare în Ucraina, lansată pe 24 februarie 2022. În replică, Moscova a decis restricții împotriva a sute de oficiali occidentali, inclusiv din Marea Britanie, SUA și UE.

Foto: Profimedia

Citește și:

Netanyahu vrea menținerea controlului asupra Fâșiei Gaza post-conflict /Autoritatea Palestiniană CONDAMNĂ planul Israelului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?