Rusia: Un tânăr chemat să se înroleze în armată și-a dat foc în fața unui centru de recrutare | VIDEO

Publicat: 27/09/2022, 17:23

Un tânăr din Rusia s-a autoincendiat în fața unui centru de recrutare pentru că nu dorește să meargă să lupte în Ucraina.

Incidentul șocant s-a petrecut în orașul Reazan, situat la sud-est de capitala Moscova și vine în contextul în care președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea a 300.000 de oameni care să fie trimiși să lupte în Ucraina, fapt care a produs panică, mai ales în rândul bărbaților tineri.

Tânărul primise un ordin de mobilizare, iar potrivit martorilor, acesta și-a dat foc în apropierea centrului, strigând că nu vrea să fie trimis pe front.

„Stătea în drum, lângă autobuze. A luat foc şi a început să râdă şi să strige că nu vrea să se ducă în operaţiunea specială din Ucraina. Toate hainele i-au ars. Poliţia a venit imediat şi l-a luat mai târziu. A venit o ambulanţă”, a declarat un martor.

Bărbatul a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Potrivit presei din Rusia, 54 de centre de înrolare și clădiri administrative au fost incendiate de la începutul războiului din Ucraina, dintre care 17 după anunțul lui Putin privind mobilizarea.

Luni, un bărbat a deschis focul într-un astfel de centru din Ust-Ilimsk, din Siberia, informează Observatornews.

Comitetul rus de anchetă a anunţat că suspectul, un locuitor al oraşului în vârstă de 25 de ani, a fost arestat.

Rușii, dispuși să plătească și 30.000 de euro pentru un loc într-un avion cu care să fugă

Cetățenii ruși plătesc și 30.000 de euro pentru un loc într-un avion privat care să-i scoată din Rusia, după ce Putin a decretat mobilizarea parțială.

Rușii nu mai stau pe gânduri și sunt dispuși să plătească sume colosale pentru a fugi din calea mobilizării parțiale. Motiv pentru care, tot mai mule persoane din Rusia preferă să dea zeci de mii de euro pentru un loc în avion.

Țările care primesc rușii fără viză sunt Armenia, Turcia și Azerbaidjan, unde se grăbesc să ajungă, înainte ca Kremlinul să decidă închiderea frontierelor pentru bărbații tineri considerați apți de luptă. Rușii bogați plătesc între 22.000 și 30.000 de euro pentru un loc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase