Ryanair, bonusuri de câte12.000 de lire piloților, după ce a fost obligată să anuleze zeci de zboruri. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească

Ryanair, bonusuri de câte12.000 de lire piloților, după ce a fost obligată să anuleze zeci de zboruri. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească
Publicat: 20/09/2017, 16:42

„Recunoscând impactul pe care îl are nevoia de a zbura în zile suplimentare, implementez următoarea schemă de bonus. Toți piloții actuali (…) care vor opera aeronavele Ryanair în perioada septembrie – 31 octombrie vor primi un bonus brut de 12.000 de euro sau 12.000 de lire pentru căpitan și 6.000 de euro sau 6.000 de lire pentru copiloți în noiembrie 2018″, le-a transmis piloților directorul de operațiuni al Ryanair, Michael Hickey.

Piloții și copiloții vor primi bonusul dacă vor zbura peste 800 de ore cu Ryanair până la 31 octombrie 2018.

Până la 50 de zboruri pe zi vor fi anulate până pe 31 octombrie, afectând aproape 400.000 de pasageri.

Ryanair a fost avertizată de Autoritatea Civilă de Aviație că i se vor aplica penalizări pentru că refuză să reruteze pasagerii către alte companii aeriene.

Ryanair a publicat, marți, pe site-ul companiei lista zborurilor care au fost anulate. Pe site se regăsesc și informații privind modul de recuperare al banilor, dar și procedura pentru modificare fără costuri a zborului.

Măsura a fost luată pentru îmbunătățirea punctualității curselor efectuate de companie, „care a scăzut sub 80% în primele două săptămâni din septembrie”, din cauza deficitului de personal, conform precizărilor făcute de reprezentanții Ryanair.

Compania irlandeză de tip low cost, prezentă și pe piața din România, este pregătită să plătească despăgubiri pasagerilor afectați, de până la 20 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase