Șapte morți, într-un accident aviatic. Un politician era la manșa unuia dintre avioanele care s-au ciocnit

Redactor:
Madalina Prundea
Șapte morți, într-un accident aviatic. Un politician era la manșa unuia dintre avioanele care s-au ciocnit
Accidentul aviatic s-a produs la aproximativ trei kilometri de Aeroportul Soldotna din Alaska / Sursa foto: soldotna.org

Șase persoane și-au pierdut viața pe loc, iar o a șaptea, în drum spre spital, după ce două avioane ușoare s-au ciocnit în aer, vineri, în apropiere de localitatea Soldotna din Alaska, au anunțat autoritățile locale, potrivit The New York Times.

Una dintre victime este un renumit politician, Gary Knopp, membru republican al Camerei Reprezentanților din Alaska, care pilota un avion Piper-PA12 și nu era însoțit de nimeni. Celelealte șase victime se aflau în celălalt avion.

Autoritățile locale investighează posibilele cauze ale incidentului aviatic produs la aproximativ trei kilometri de Aeroportul Soldotna din Alaska.

Condițiile meteo erau foarte bune

Potrivit lui Clint Johnson, șeful Biroului regional al Autorității Națioane pentru Siguranța Transporturilor, condițiile meteo erau foarte bune la momentul tragediei, cu o vizibilitate de aproximativ 16 kilometri, potrivit The New York Times.

Nu este încă clar care dintre cele două avioane a intrat în celălalt. Piloții foloseau o frecvență radio obișnuită în zonă pentru a-și comunica intențiile și aceasta este una dintre pistele pe care le explorează investigatorii.

Avioanele s-au ciocnit în apropierea unei autostrăzi și cea mai mare parte a rămășițelor era la cel mult 200 de metri de drum.

Guvernatorul statului a ordonat ca steagurile federal și statal să fie ridicate în bernă timp de trei zile în onoarea lui Gary Knopp, în vârstă de 67 de ani care a fost ales membru al Camerei Reprezentanților în 2016. El închiriase avionul de la o companie care operează zboruri pentru observarea a urșilor a ghețarilor și care transportă turiști la pescuit în acea zonă, unde sunt multe lacuri.

Pasagerii din al doilea avion aveau vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, originari din Carolina de Sud, și erau la bord împreună cu pilotul, de 67 de ani și un ghid, în vârstă de 40 de ani.

Potrivit CBC, ultimul accident aviatic în aer fatal din Alaska s-a produs în mai 2019 când două avioane cu turiști veniți în expediții s-au ciocnit. Atunci au murit șase persoane, iar zece au fost salvate de la locul tragediei.

Inchide