Scandal în SUA. Presa dezvăluie că fostul consilier al lui Trump, George Papadopoulos, a avut legături cu un analist britanic și cu un cetățean rus

Scandal în SUA. Presa dezvăluie că fostul consilier al lui Trump, George Papadopoulos, a avut legături cu un analist britanic și cu un cetățean rus
Publicat: 31/10/2017, 19:48
Actualizat: 25/03/2019, 22:34

Documentele judiciare prezentate în investigația procurorului special Robert Mueller nu dezvăluie numele celor doi interlocutori. Anchetatorii afirmă doar că George Papadopoulos, fost consilier pe probleme de politică externă în echipa de campanie a lui Donald Trump, a fost anunțat în aprilie 2016 că Rusia avea informații compromițătoare despre candidatul democrat, Hillary Clinton, sub formă de emailuri. De asemenea, se precizează că George Papadopoulos ar fi discutat cu un individ care are legături cu oficiali de la Ministerul rus de Externe.

Potrivit unor surse citate de agenției Associated Press, George Papadopoulos a avut contacte cu Joseph Mifsud și Ivan Timofeev.

Joseph Mifsud este profesor și director onorific la Academia Londoneză pentru Diplomație. Ivan Timofeev este director în cadrul Consiliului rus pentru Afaceri Internaționale, cu sediul în Moscova.

Profesorul Joseph Mifsud a confirmat pentru cotidianul The Telegraph că el a fost unul dintre interlocutorii prezentați în documentele judiciare din SUA.

George Papadopolous a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în ancheta privind ingerințele Rusiei în scrutinul prezidențial din SUA.

Paul Manafort, șeful fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump, și fostul său subaltern Rick Gates au pledat nevinovat la acuzațiile formulate în cadrul investigației privind ingerințele Rusiei. Cei doi foști șefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizați de 12 capete de acuzare, inclusiv conspirație împotriva SUA, spălare de bani și declarații false.

Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internațională care a desfășurat activități de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic și adjunct al lui Paul Manafort. Acuzațiile se referă în principal la activitățile de lobby desfășurate în baza unui contract cu Partidul Regiunilor din Ucraina, însă au fost formulate în cadrul investigației privind ingerințele Rusiei în scrutinul prezidențial desfășurat în Statele Unite în 2016, fiind probabil o modalitate de a exercita presiuni de către procurori.

Biroul Federal pentru Investigații, Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile.

Potrivit serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu