Șeful Tesla va participa la un proces în instanță, după ce a descris drept pedofil un explorator de peșteri

Redactor:
Laura Albu
Șeful Tesla va participa la un proces în instanță, după ce a descris drept pedofil un explorator de peșteri
Șeful Tesla, Elon Musk, va participa marți la un proces în instanță, după ce l-a descris drept pedofil, pe exploratorul britanic care a ajutat la salvarea unui grup de băieți dintr-un complex de peșteri din Thailanda.

Vernon Unsworth a îndeplinit rolul de lider în recuperarea celor 12 băieți și a antrenorului lor de fotbal rămași captivi în peștera Tham Luang Nang Non, în iulie 2018. Acesta a spus că Musk l-a etichetat în mod fals drept un „tip pedo” pe Twitter.

El a spus că Musk, a cărei activitate pe Twitter este de mult analizată în detaliu, ar trebui să plătească daune pentru prejudicierea imaginii sale.

Procesul, care va avea loc în Los Angele,s este programat să dureze aproximativ cinci zile. Musk este așteptat să depună mărturie în apărarea sa, după ce acesta și-a prezentat scuzele pentru remarca sa.

Cu 29,8 milioane de urmăritori, contul de Twitter al lui Musk este o sursă majoră de publicitate pentru firma sa de mașini electrice din California, care nu își face reclamă.

Cazul Unsworth este cea din urmă problemă cu care se confruntă Musk, după ce a avut un an 2018 și un început de 2019 dificil, în care a avut deseori ciocniri cu Wall Street, iar Tesla s-a confruntat cu probleme de producție.

Episodul a început când Musk a oferit un mini-submarin realizat de compania sa care a realizat racheta SpaceX să ajute la salvarea grupului din peșteră. Unsworth a spus în iulie anul trecut, la trei zile după salvare că oferta lui Musk a fost doar o mișcare de imagine. Două zile mai târziu, Musk a postat mai multe mesaje pe Twitter, inclusiv unul în care îl numea pe Unworth „tip pedo”. Musk și-a prezentat ulterior scuzele pentru comentariu.

 

Inchide