Separatiștii din estul Ucrainei ar pregăti un referendum privind alipirea la Rusia pe 18 mai

Separatiștii din estul Ucrainei ar pregăti un referendum privind alipirea la Rusia pe 18 mai
Publicat: 09/05/2014, 07:11

Activistul ucrainean a afirmat că deține informații privind „stabilirea unui nou referendum pe 18 mai. În cadrul acestuia, separatiștii vor decide dacă vor să intre în componența Rusiei”, a adăugat el.

El a subliniat că rezultatele referendumului prevăzut pe 11 mai „vor fi cu certitudine falsificate”.

Sneghirev a criticat reacția Iuliei Timoșenko și a președintelui ucrainean Olexandr Turcinov față evenimentele din Ucraina, pledând pentru decizii radicale în „lupta împotriva separatiștilor”.

De asemenea, deputatul ucrainean Alexandr Brighineț a citat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, agenți dubli inflitrați în rândurile separatiștilor de la Lugansk, afirmând că insurgenții proruși vor să organizeze un referendum privind alipirea regiunilor din estul Ucrainei la Rusia.

Recent, președintele rus Vladimir Putin le-a cerut separatiștilor ucraineni să amâne referendumul de la 11 mai, după o întrevedere la Kremlin cu președintele OSCE, elvețianul Didier Burkhalter.

Însă reprezentanți ai separatiștilor au declarat că vor menține consultarea populară anunțată pentru duminică pe tema unei „declarații de independență” a „republicii” autoproclamate de la Donețk, un oraș în estul țării.

Anna Primac, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase