Primul criminal odios care a scăpat de pedeapsa cu moartea, condamnat din nou la închisoare pe viață! „Pictorul” fusese eliberat condiționat după 20 de ani de detenție (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Odiosul criminal Remus Tudor, zis și „Pictoru”, eliberat condiționat după 20 de ani de detenție își va relua condamnarea la închisoare pe viață, primită în 1992, după ce a primit o nouă sentință penală. Bărbatul a fost arestat, la începutul anului, după ce a șantajat o minoră care întreținuse relații sexuale cu el. 

Remus Tudor a fost primul ucigaș condamnat la închisoare pe viață, după Revoluție, care a beneficiat de abolirea pedepsei cu moartea. Acuzat că și-a ucis în mod bestial, cu un cuțit, o colegă de serviciu, bărbatul a fost osândit definitv, în 1993, de Tribunalul Brăila.

În cei 20 de ani petrecuți în spatele gratiilor, deținutul și-a descoperit talentul pentru pictură și a devenit cunoscut inclusiv opiniei publice, după ce a atras atenția presei.

Ca urmare, în anul 2012, deținutul a intrat în Comisia de eliberare condiționată, iar în scurt timp, după ce s-a stabilit că în lungii săi ani de detenție a avut o conduită ireproșabilă, a fost pus în libertate.

Șapte ani mai târziu, acesta a fost, însă, arestat din nou, după ce polițiștii Biroului Agresiuni Sexuale l-au ridicat după ce o minoră de 17 ani a sesizat că, în septembrie 2019, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, pe care îl cunoștea de un an, ar fi constrâns-o să întrețină relații sexuale, amenințând-o că, dacă nu se conformează, va arăta familiei dar și altor persoane, imagini în care apărea în ipostaze intime.

Criminalul, pus de instanță să-și plătească avocatul din oficiu

În cele din urmă, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de șantaj, iar instanța l-a condamnat la doi ani de detenție. În același timp, însă, i s-a reactivat și condamnarea la închisoare pe viață, care fusese întreruptă atunci când criminalul fusese eliberat condiționat.

Condamnă pe inculpatul Tudor Remus la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvâșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată. …dispune revocarea liberării condiționate din executarea pedepsei cu detențiunea pe viață aplicată de Tribunalul Brăila, rămasă definitivă în 25 mai 1993”, se arată în decizia magistraților.

În același timp, „Pictoru” mai trebuie să achite, către stat, suma de 2.500 de lei, bani ce reprezintă onorariul avocatului din oficiu.

Remus Tudor a fost arestat în aprilie 1990 pentru crimă, după ce și-a ucis o colegă de serviciu, cu cuțitul. Tudor a devenit primul român condamnat la închisoare pe viață după căderea regimului comunist, moment în care a fost abrogată pedeapsa cu moartea. El a părăsit Penitenciarul Giurgiu, ultimul în care a fost încarcerat, în octombrie 2012, după ce a executat 20 de ani din pedepsă.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştire-șoc din spital! Ce s-a întâmplat cu...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Prețul la care au ajuns cireșele în piețele din România. Majoritatea sunt aduse din Grecia
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Lista localităților în scenariul galben, unde săptămâna viitoare se învață online. Rata de incidență în...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştire-șoc din spital! Ce s-a întâmplat cu...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Cum faci scrijele de fructe, fix ca la bunica acasă. Truc genial venit tocmai din...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide