SPIRITUL lui HITLER a renăscut în Israelul fascist. Erdogan lansează un atac fără precedent la adresa „statului-națiune”. Netanyahu nu rămâne dator: Ați MASACRAT sirienii și kurzii

SPIRITUL lui HITLER a renăscut în Israelul fascist. Erdogan lansează un atac fără precedent la adresa „statului-națiune”. Netanyahu nu rămâne dator: Ați MASACRAT sirienii și kurzii
Recep Tayyip ErdoÄŸan a lansat un atac fără precedent la adresa Israelului.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu l-a criticat pe președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, după ce acesta a numit Israelul „cea mai fascistă și rasistă țară” din lume și a comparat liderii politici israelieni cu Hitler, relatează BBC.

Într-un discurs adresat partidului islamist AKP, Erdogan a criticat legea controversată adoptată de Israel săptămâna trecută, care caracterizează țara ca fiind în principal stat evreu.

„Măsura aceasta a arătat că Israelul este cel mai Sionist, fascist și rasist stat”, a declarat Erdogan.

„Nu există nicio diferență între obsesia lui Hitler pentru rasa ariană și părerea Israelului că teritoriul său e menit doar pentru evrei”, a adăugat acesta.

„Spiritul lui Hitler, care a dus lumea la o catastrofă imensă, și-a găsit locul printre unii dintre liderii israelieni”, a menționat Erdogan.

Într-o postare pe Twitter, Netanyahu a răspuns acuzațiilor președintelui Erdogan, acuzându-l că a „masacrat sirienii și kurzii și a încarcerat zeci de mii de cetățeni”.

De asemenea, premierul israelian a declarat că sub conducerea lui Erdogan, Turcia a devenit „o dictatură întunecată, în timp ce Israelul menține drepturi egale pentru toți cetățenii”.

„Faptul că marele democrat Erdogan atacă legile Israelului este cel mai mare compliment”, a adăugat acesta.

Nu este prima dată când Erdogan a lansat atacuri verbale asupra Israelului. La începutul acestui an, Erdogan l-a numir pe Netanyahu „terorist”.

La această critică, Netanyahu a răspuns spunând că Israelul „nu va primi lecții de moralitate de la cineva care a bombardat ani la rând civili nevinovați”.

Cele două țări au o relație tensionată. Deși au fost aliați apropiați, Turcia a rupt relațiile diplomatice cu Israelul în anul 2010, după ce zece activiști pro-palestinieni din Turcia au fost uciși în conflicte cu comandanții israelieni. După acest eveniment, relațiile diplomatice au fost reluate abia în anul 2016.

Conflictul actual a început în anul 2017, în luna mai, când cele două țări au expulzat diplomații în urma unei dispute cauzate de faptul că Israelul a ucis mai mulți palestinieni în timpul protestelor de la granița dintre Fâșia Gaza și Israel.

Grupurile pentru apărarea drepturilor omului au acuzat armata israeliană ca a folosit forță excesivă. Autoritățile din Israel au declarat că au deschis focul pentru auto-apărare.

Liderul turc a folosit aceste cuvinte ca răspuns la noua lege a „statului-națiune” Israel. Erdogan spune că Israelul este cea mai sionistă, rasistă și fascistă țară din lume, scrie The Daily Star.

Erdogan susține că noua lege legitimizează acțiunile ilegale și opresive.

Noua lege „stat-națiune” a fost criticată dur de unele voci pentru că elimină efectiv soluția „celor două state”, în contextul conflictului de durată dintre Israel și Palestina.

Palestinienii au amenințat că vor merge la Curtea Penală Internațională și ONU, pentru a protesta împotriva noii legislații israeliene.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Explicația genială dată de primarul din Argeș prins la volanul unui camion cu lemne furate
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Un bărbat a căzut într-o groapă plină cu șobolani, după ce trotuarul a cedat. „Șobolanii...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
S-a căsătorit cu un milionar dar nu știa ce va urma. Strigător la cer ce...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Prima mașină produsă în România nu a fost Dacia. Rușii au confiscat fabrica auto, iar...
CARANTINĂ TOTALĂ în România! Când vom ajunge la 10.000 de cazuri noi de coronavirus PE...
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Cum arată bărbatul perfect pentru Selena Gomez: „Sunt singură și sunt total împăcată cu asta”
Inchide