Statul Islamic, ÎNVINS în Siria: Forțele Democratice Siriene au cucerit și ultimul teritoriu controlat de TERORIȘTI

Statul Islamic, ÎNVINS în Siria: Forțele Democratice Siriene au cucerit și ultimul teritoriu controlat de TERORIȘTI
Publicat: 23/03/2019, 09:59
Actualizat: 25/03/2019, 19:05

Forțele democrate siriene au anunțat că au învins ISIS și au eliberat în totalitate ultimul teritoriu dețínut de gruparea teroristă în estul Siriei.

„Forțele democratice siriene declară eliminarea totală a așa-numitului califat și 100% înfrângerea teritorială a ISIS. În această zi unică, comemorăm mii de martiri ale căror eforturi au făcut posibilă victoria”, a declarat Mustafa Bali, șeful biroului de presă al SDF.

„Ne reînnoim angajamentul de a continua războiul și de a-i urmări pe cei care au mai rămas până la eliminarea lor completă”, a completat acesta.

SDF se luptă să captureze Baghouz, situat la granița cu Irakul, de câteva săptămâni.

ISIS a controlat un teritoriu uriaș care se întinde din vestul Siriei până la periferia capitalei irakiene Bagdad. Dar bătălia finală a avut loc în ultimele săptămâni în jurul micuțului oraș Baghouz din Siria, situat pe malurile râului Eufrat.

O coaliție formată din militari kurzi și arabi, sprijinită de forțele speciale americane, britanice și franceze, a lansat ultimul atac asupra enclavei ISIS la începutul lunii februarie.

„Rețeaua teroristă Stat Islamic a fost eliminată sută la sută”, a declarat vineri Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Președintele Donald Trump a fost înștiințat de victoria din Siria de Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a precizat Sarah Sanders.

Donald Trump anunța miercuri iminența eliberării zonelor din Siria ocupate de organizația teroristă sunnită. „Teritoriul ocupat de rețeaua teroristă Stat Islamic este o mică pată pe hărți și va fi eliberat(…)”, a afirmat Donald Trump.