Infracţiunile comise în Italia au scăzut cu peste 60% de când ţara e închisă. În schimb, sunt în creştere tentativele de înşelătorie electronică

Redactor:
Gândul
Infracţiunile comise în Italia au scăzut cu peste 60% de când ţara e închisă. În schimb, sunt în creştere tentativele de înşelătorie electronică

Infracţiunile comise în Italia au scăzut cu peste 60% de când ţara e închisă, cu o excepţie: infracţiunile informatice şi, în special, solicitarea online a minorilor, scrie Corriere della Sera.

Infracţiunile au scăzut cu 64% în primele 22 de zile ale lunii martie 2020 faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

Au scăzut toate tipurile de infracţiuni, începând cu criminalitatea stradală, dar nu şi infracţiunile informatice şi, în special, solicitarea online a minorilor.

Obligaţia de a rămâne acasă presupune mai mult timp petrecut în faţa computerului, iar „pedofilii care folosesc reţelele sociale pentru identificarea victimelor profită de atitudinea tinerilor de a posta o mare parte din viaţa lor publică şi privată, oferind astfel o serie întreagă de date preţioase”.

Serviciile precum WhatsApp, Snapchat, Telegram şi cele de mesagerie sunt alese de pedofili ca „teritorii de vânătoare” unde îşi caută potenţiale victime.

Sunt în creştere şi tentativele de înşelătorie electronică, respectiv strângerile false de fonduri sau site-urile false pentru vânzarea de măşti şi produse sanitare.

În schimb, violenţele în familii s-au redus cu 43,6 la sută.

Inchide