Surparea supermarketului de la Riga să fie considerată o crimă, cere președintele leton

Surparea supermarketului de la Riga să fie considerată o crimă, cere președintele leton
Publicat: 23/11/2013, 19:09
Actualizat: 23/11/2013, 19:09

Surparea unui supermarket la Riga, care s-a soldat cu peste 50 de morți, este necesar să fie considerată omucidere, ci nu o catastrofă naturală, a declarat sâmbătă președintele leton Andris Berzins, relatează AFP.

„Acest dosar ar trebui să fie considerat o ucidere a numeroase persoane fără apărare și necesită o reacție adecvată”, a declarat șeful statului pentru televiziunea publică LTV.

„Este un caz complex. Nu poate să fie calificat drept catastrofă naturală sau ghinion, pentru că natura nu a jucat nici un rol în el”, a adăugat Berzins, fără să facă alte precizări.

Poliția letonă lucrează pe baza a trei ipoteze cu privire la cauzele accidentului, și anume conceperea clădirii, construirea acesteia și elemente noi care au fost instalate pe acoperiș.

Potrivit președintelui, „această afacere ar trebui să fie examinată cu viteză maximă”.

Pompieri și membri ai echipelor de intervenție continuau să caute în ruinele magazinului, al cărui acoperiș s-a surpat joi seara la o oră de vârf, dar fără speranța găsirii unor supraviețuitori, după două nopți cu temperaturi apropiate de zero grade Celsius.

Ultimul bilanț al acestei catastrofe este de 52 de morți. Corpul unei noi victime a fost descoperit sâmbătă între dărâmături, a declarat pentru AFP Toms Sadovskis, un purtător de cuvânt al poliției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase