Susan Sarandon actriță Oscar arestată miting anti-Trump

Susan Sarandon actriță Oscar arestată miting anti-Trump
Publicat: 29/06/2018, 16:55
Actualizat: 25/03/2019, 19:25

Actrița Susan Sarandon a transmis mesaje pe Twitter în timpul protestului, organizat la Departamentul de Justiție din Senat.

Femeile au afișat pancarte cu mesajul „Ne pasă„, o referire la un text imprimat pe o jachetă purtată de prima doamnă a SUA, Melania Trump, în timp ce se afla într-o vizită la un centru pentru imigranți, săptămâna trecută.

Participantele la manifestație au scandat mesaje precum „Ce vrem? Familii libere!” și „Așa arată democrația”. Femeile au fost arestate, puse sub acuzare și apoi eliberate. Protestul a fost organizat de Marșul Femeilor (Women”s March) și de Centrul pentru democrație populară (Center for Popular Democracy).

Donald Trump a semnat, săptămâna trecută, o ordonanță executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinții imigranți.

Administrația de la Washington este sever criticată pentru că a separat copiii imigranților de părinți la frontiera cu Mexicul. Autoritățile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranții care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferați în centre speciale.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a elaborat o ordonanță executivă pentru evitarea acestor situații. Ordonanța prevede noi proceduri, prin care copiii nu vor mai fi separați de părinții depistați că intră ilegal în Statele Unite.

În vârstă de 71 de ani, actrița americană Susan Sarandon este o susținătoare a campaniilor pentru drepturile omului și a militat în ultimii 30 de ani pentru diverse cauze liberale. Actrița s-a opus în mod public, în 2003, campaniei militare americane din Irak.

Sursa foto: Twitter

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase