Tabloidul The Sun on Sunday, lansat de Murdoch în februarie, în cădere liberă

Tabloidul The Sun on Sunday, lansat de Murdoch în februarie, în cădere liberă
Publicat: 05/06/2012, 17:01
Actualizat: 05/06/2012, 17:01

Tirajul tabloidului de weekend britanic The Sun on Sunday a ajuns la 2,3 milioane de exemplare, scăzând cu un milion de exemplare în mai puțin de patru luni de la lansarea publicației, în februarie, potrivit huffingtonpost.com.

The Sun on Sunday este succesorul „defunctului” News of the World – tabloidul de weekend din portofoliul News International, filiala britanică a News Corporation – care a fost închis în iulie 2011, în urma scandalului privind interceptări telefonice ilegale în care a fost implicat grupul media deținut de magnatul Rupert Murdoch.

Publicația The Sun on Sunday, ediția de duminică a tabloidului The Sun, a fost lansată la sfârșitul lunii februarie, apariția pe piață a noului săptămânal fiind supervizată direct de magnatul Rupert Murdoch.

Acum, însă, „copilul” lui Rupert Murdoch are probleme, scrie huffingtonpost.com, citând informații furnizate de The New York Times.

Potrivit publicației, tirajul The Sun on Sunday a scăzut cu circa un milion de exemplare de la primul număr, lansat în februarie, de la 3,2 milioane la 2,3 milioane de exemplare, în prezent.

Prin comparație, când a fost închis, News of the World vindea câte 2,7 milioane de copii în fiecare săptămână.

Totuși, chiar și în aceste condiții, The Sun on Sunday continuă să fie cea mai vândută publicație de duminică din Marea Britanie.

Anunțul lansării tabloidului The Sun on Sunday a fost făcut în contextul în care cinci angajați ai tabloidului The Sun au fost arestați, pe 11 februarie, în Marea Britanie, în cadrul unei anchete privind mită dată poliției și unor membri ai administrației, pe fondul scandalului interceptărilor telefonice ilegale.

Într-un e-mail transmis angajaților The Sun în luna februarie, Tom Mockridge, directorul executiv al News International, care editează The Sun, a spus că Rupert Murdoch va supraveghea personal apariția pe piață a noului titlu – The Sun on Sunday. „După cum știți, este clară hotărârea News Corporation de a rezolva problemele din trecut și vrem să schimbăm fundamental modul în care ne desfășurăm activitatea”, a spus atunci Tom Mockridge.

News Corporation și News International sunt în mijlocul unui scandal privind interceptări telefonice ilegale, care a început în Marea Britanie, dar se pare că are ramificații și în Statele Unite ale Americii.

Potrivit poliției britanice, publicația News of the World, deținută de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenți asasinați. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.

Închiderea publicației News of the World (NOTW), cu o istorie de 168 de ani, în care a reușit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.

Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnaliști, reținerea unui corespondent la Casa Regală și a unui detectiv privat, și de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În ultimele luni, poliția britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărându-se Coulson, dar și Rebekah Brooks, fosta directoare a News International – divizia britanică a News Corp. – și fost redactor-șef al NOTW, însă cei mai mulți au fost eliberați pe cauțiune.

Se știe că telefoanele a sute, chiar mii de personalități – membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema și sportive – au fost ascultate de jurnaliști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice