TENSIUNI. Coreea de Nord avertizează că ar putea trimite trupe la granița cu Coreea de Sud. Seulul anunță că nu va mai tolera comportamentul Phenianului

TENSIUNI. Coreea de Nord avertizează că ar putea trimite trupe la granița cu Coreea de Sud. Seulul anunță că nu va mai tolera comportamentul Phenianului
TENSIUNI. Coreea de Nord avertizează că ar putea trimite trupe la granița cu Coreea de Sud. Seulul anunță că nu va mai tolera comportamentul Phenianului. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/06/2020, 09:16

Coreea de Nord a anunțat miercuri că respinge oferta Coreei de Sud de a trimite emisari speciali care să detensioneze situația provocată de nord-coreenii care au reușit să fugă în Sud și care trimit materiale anti-comuniste peste graniță și a avertizat că va retrimite trupe în regiunile de graniță.

Anunțul a fost făcut de agenția de presă de stat KCNA, la o zi după ce Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de legătură cu Coreea de Sud care fusese înființat în 2018 ca parte a unor negocieri de pace între cele două țări, informează Reuters.

Avertismentul Phenianului vine în contextul în care președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat marți că orice decizie de acest tip a Nordului ar anula progresele făcute în cadrul negocierilor din ultimii ani. Totodată, o asemenea acțiune ar putea să complice negocierile dintre Phenian și Washington cu privire la denuclearizarea Pensinsulei Coreea.

Luni, Moon s-a oferit să îl trimită pe consilierul său pe probleme de securitate națională, Chung Eui-yong, dar și pe șeful serviciilor de informații, Suh Hoon, ca emisari speciali pentru a discuta despre detensionarea situației de la frontieră. Cu toate acestea, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, Kim Jong-un, au respins „această propunere sinistră și lipsită de tact”.

„O soluție pentru criza actuală dintre Nord și Sud, cauzată de incompetența și iresponsabilitatea autorităților sud-coreene nu există, iar problema se va încheia doar atunci când va fi plătit prețul corect”, a anunțat KCNA.

Coreea de Sud avertizează că nu va mai tolera atitudinea ostilă a Phenianului

Sora liderului de la Phenian a declarat marți că președintele Coreei de Sud nu a reușit să implementeze niciuna dintre măsurile discutate cu Kim Jong-un de-a lungul ultimilor doi ani și l-a acuzat pe Moon că servește interesele Statelor Unite în detrimentul relațiilor dintre cele două Corei.

În replică, Administrația Prezidențială de la Seul a anunțat miercuri că atitudinea critică a Phenianului la adresa peședintelui sud-coreean este lipsită de sens și a avertizat că nu va mai accepta „comportamentul nerezonabil” al Coreei de Nord.

Anunțul Administrației Prezidențiale vine după ce Coreea de Nord a aruncat marți în aer biroul de legătură cu Coreea de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Seul, Yoon Do-han, a declarat că criticile lansate de sora liderului nord-coreean la adresa președintelui Coreei de Sud sunt „nepoliticoase și fără sens” și că acestea vor afecta puternic încrederea dintre cei doi lideri.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică