Tensiunile SUA-Rusia, în creștere. Noile sancțiuni cu care Moscova amenință Casa Albă

Tensiunile SUA-Rusia, în creștere. Noile sancțiuni cu care Moscova amenință Casa Albă
Publicat: 09/10/2017, 08:50

Supravegherile și controlul autorităților americane asupra postului RT conferă Rusiei dreptul de a lua măsuri în oglindă, a precizat Zakharova, făcând trimitere la o lege adoptată în 1991 în Rusia.

„Toate acțiunile împotriva jurnaliștilor ruși și a postului RT ce au loc în SUA, vor primi un răspuns similar. Putem aplica măsuri identice jurnaliștilor și instituțiilor de presă din SUA aici, pe teritoriul Rusiei”, a spus Zaharova.

Într-un raport făcut public în luna ianuarie a acestui an, serviciile de informații din SUA au acuzat RT că face parte din mașina de propagandă a Rusiei ce caută să ajute Kremlinul să influențeze politica internă a Statelor Unite. Raportul este parte a investigațiilor făcute pe tema interferențelor rusești în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Zakharova a adăugat că Moscova nu va ține cont dacă instituțiile de presă americane au finanțare private și nu a specificat ce instituții de presă ar putea fi afectate de eventualele sancțiuni impuse de Rusia.

Recent, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat postul de televiziune american CNN International că a încălcat legea rusească privind mass-media, iar reprezentanții CNN au fost convocați la Roskomnadzor pentru a răspunde acuzației.