Theresa May, Emmanuel Macron și Donald Trump vor participa la comemorarea Debarcării din Normandia

Redactor:
Bianca Pavaluca
Theresa May, Emmanuel Macron și Donald Trump vor participa la comemorarea Debarcării din Normandia
Prim-ministrul britanic Theresa May, președintele francez Emmanuel Macron și președintele american Donald Trump vor participa joi la evenimentele de comemorare a 75 de ani de la Debarcarea din Normandia, organizate în Franța, conform BBC.

Theresa May și Emmanuel Macron vor participa la ceremonia de inaugurare a unui memorial pentru soldații britanici care au murit în Bătălia din Normandia, evenimentul care a marcat începutul eliberării Franței de sub ocupația Germană și a pus bazele victoriei Aliaților pe Frontul de Vest.

Evenimentele de comemorare la care vor participa miercuri cei trei lideri marchează evenimentele-cheie din cadrul operațiunii militare, care a început în urmă cu 75 de ani, în data de 6 iunie 1944.

Președintele american Donald Trump și-a petrecut ultimele trei zile în în Marea Britanie, pentru o vizită de stat. Donald Trump și Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, au fost primiți luni de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham, în prima zi a vizitei de stat în Marea Britanie. Cei doi au participat la o ceremonie oficială de primire și un dineu privat. Marți, președintele american a avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul britanic Theresa May și cu mai mulți oficiali britanici.

Theresa May, Donald Trump și alți lideri occidentali au participat, miercuri, la ceremonia de comemorare a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, desfășurată la Portsmouth, unul dintre punctele de îmbarcare pentru forțele aliate care au invadat Franța aflată în acel moment sub ocupația Germaniei naziste.

Peste 160.000 de militari americani, britanici, canadieni și din alte țări aliate au debarcat în Normandia în dimineața zilei de 6 iunie 1944. Debarcarea a fost prima parte a operațiunii Overlord, numele de cod pentru Bătălia pentru Normandia din cel de-Al Doilea Război Mondial.

foto: Wikipedia

Inchide