Theresa May: Nici un compromis în problema BREXIT. Premierul britanic învață DANSURI AFRICANE

Redactor:
Bianca Pavaluca
Theresa May: Nici un compromis în problema BREXIT. Premierul britanic învață DANSURI AFRICANE
Brexit. Theresa May nu va face nici un compromis în negocierile cu UE. Vezi cum se relaxează premierul britanic într-un turneu prin Africa

Prim-ministrul britanic Theresa May a promis că nu va face niciun compromis în ceea ce privește negocierile pentru Brexit cu Uniunea Europeană și nu va lua nicio decizie care nu este în interesul țării, relatează BBC.

Premierul a promis să nu cedeze presiunilor pentru a lua vreo decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor sau a organiza un al doilea referendum privind ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

„Acest lucru ar fi o trădare imensă a democrației și a încrederii britanicilor”, a declarat May. Ieșirea britanicilor din blocul european trebuie să se facă până pe 29 martie 2019, dar „Votul Poporului”, un grup tot mai larg din care fac parte și politicieni solicită un „referendum final” pentru Brexit.

Conform prim-ministrului, următoarele luni sunt „o perioadă critică pentru definirea viitorului țării”, dar misiunea ei este „clară” și va „îndeplini decizia democratică a poporului britanic.

Theresa May și-a asigurat cetățenii că în ultimele două luni au fost făcute „progrese reale” în negocierile pentru Brexit.

„Vrem să părăsim Uniunea Europeană cu un acord bun și am încredere că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Theresa May.

Guvernul Marii Britanii s-a pregătit pentru posibilitatea ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord, chiar dacă acest scenariu va crea „adevărate provocări atât pentru Marea Britanie cât și pentru Uniunea Europeană”, a transmis Theresa May.

Politicianul conservator Nick Boles nu este la fel de optimist și atrage atenția că Marii Britanii i se va impune de la Bruxelles un acord umilitor. El consideră că – în locul unei perioade de tranziție de doi ani – britanicii ar trebui să facă parte din Spațiul Economic European timp de trei ani și să-și negocieze pe îndelete acordurile.

Potrivit unui plan dezvăluit în presă, la conferința Partidului Laburist din această lună, se va ridica problema unui nou referendum pentru Brexit, dar premierul Theresa May rămâne categorică: „Nu putem pune poporului aceeași întrebare,” a declarat May. „Am pune la îndoială încrederea în decizia inițială și în sistemul democratic.”

 

Inchide