TRAGEDIE în Arabia Saudită. Anunțul făcut de Palatul Regal

TRAGEDIE în Arabia Saudită. Anunțul făcut de Palatul Regal
Publicat: 16/06/2012, 19:40
Actualizat: 16/06/2012, 21:49

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite Nayef ben Abdel Aziz a decedat, a anunțat sâmbătă televiziunea de stat Ekhbaria, citată de AFP.

„Palatul Regal anunță decesul prințului moștenitor Nayef ben Abdel Aziz”, care era totodată ministru de Interne, a anunțat postul de informații saudit.

Potrivit postului de televiziune, el va fi înhumat în Arabia Saudită, în urma unei ceremonii religioase la Marea Moschee din Mecca, orașul sfânt musulman situat în vestul Arabiei Saudite.

Prințul moștenitor a efectuat pe 26 mai o vizită în străinătate, pentru a fi supus, potrivit presei saudite, unor examene medicale, a doua oară în decurs de trei luni.

Postul de televiziune nu precizează în ce țară a murit, dar, în urmă cu câteva zile, presa l-a prezentat primind apropiați la Geneva.

Ahmed ben Abdel Aziz, fratele său, declara pe 3 iunie că acesta se simțea bine și urma să se întoarcă, în curând, în regat.

Odată cu moartea sa, nimeni nu este desemnat în mod oficial să devină prinț moștenitor, însă fratele său, prințul Salman ben Abdel Aziz, ministru al Apărării, pare să fie cel care ar putea să îi succeadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase