Trei morți în India după ce mai mulți protestatari au atacat o secție de poliție. Manifestanții, nemulțumiți de o postare pe Facebook

Trei morți în India după ce mai mulți protestatari au atacat o secție de poliție. Manifestanții, nemulțumiți de o postare pe Facebook
Trei morți în India după ce mai mulți protestatari au atacat o secție de poliție. Manifestanții, nemulțumiți de o postare pe Facebook. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12/08/2020, 11:04

Cel puțin trei persoane au murit în orașul indian Bengaluru în noaptea de marți spre miercuri după ce o postare pe Facebook, considerată jignitoare față de comunitatea musulmană, a dus la un protest de amploare.

În timpul manifestației, mai mulți protestatari au atacat o secție de poliție, dar și casa unui politician, care a fost incendiată, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Mai multe vehicule au fost incendiate în timpul manifestației.

După ce nu au reușit să disperseze manifestanții cu ajutorul bastoanelor de cauciuc și gazelor lacrimogene, polițiștii au deschis focul împotriva acestora, întrucât, spun ei, riscau să fie copleșiți de numărul mare de protestatari furioși.

Incidentul a avut loc într-un cartier cu populație majoritar musulmană din orașul din sudul Indiei.

„În ciuda faptului că bătrânii din comunitate au încercat să calmeze lucrurile, mulțimea a dat foc vehiculelor de pe stradă și a atacat secția de poliție. Polițiștii nu au avut de ales și au fost nevoiți să deschidă focul, iar trei persoane au murit din această cauză”, a declarat comisarul Kamal Pant, care a adăugat că 110 persoane au fost arestate ca urmare a incidentului din noaptea de marți spre miercuri.

Un oficial local a informat că protestele sunt interzise în Bengaluru, ca urmare a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus.

Revolta, provocată de o postare pe Facebook

Potrivit comisarului Kamal Pant, protestatarii au fost nemulțumiți de o postare pe Facebook a unui cetățean. Oficialul a mai informat că autorul postării a fost și el reținut.

Postarea, care a fost ștearsă de pe platforma de socializare, ar fi făcut referire la profetul Mahomed.

„Ceea ce a fost scris despre profet este rezultatul unei minți bolnave a unui om care a avut intenția de a provoca reacții violente. Astfel de declarații trebuie să fie tratate în cel mai strict mod de către autorități”, a declarat pe Twitter parlamentarul Dinesh Gundu Rao.

Poliția a informat că persoana care a postat mesajul pe Facebook este nepotul unui alt politician. De altfel, casa politicianului a fost incendiată de către protestatari.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agențieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase