Zeci de oameni au murit în India după ce au băut alcool contrafăcut. Operațiune amplă a Poliției pentru prinderea vinovaților

Redactor:
Daniel Matei
Zeci de oameni au murit în India după ce au băut alcool contrafăcut. Operațiune amplă a Poliției pentru prinderea vinovaților
Zeci de oameni au murit în India după ce au băut alcool contrafăcut. Operațiune amplă a Poliției pentru prinderea vinovaților. Sursa foto: Profimedia

Poliția indiană a demarat o operațiune de amploare în mai multe sate și a arestat mai multe persoane care făceau parte dintr-o grupare infracțională care se ocupa cu producerea și vânzarea de alcool contrafăcut.

Ancheta a fost începută în contextul în care 86 de oameni au murit după ce au consumat alcool produs de membrii grupării. Decesele au fost înregistrate în statul Punjab, din nord-vestul țării, informează site-ul agenției de presă Reuters.

„Am efectuat percheziții în peste 30 de locuri astăzi și am reținut încă șase persoane”, a declarat pentru Reuters Dhruman H. Nimbale, un ofițer de poliție din districtul Tarn Taran din Punjab.

Nimbale a declarat că primul deces a avut loc miercuri, dar Poliția a fost alertată abia vineri, moment în care a început o anchetă pentru a stabili dacă decesele au avut legătură între ele.

Poliția din Punjab a arestat până în prezent cel puțin 25 de persoane și a efectuat peste 100 de percheziții în trei districte, confiscând sute de litri de alcool din mai multe sate și din mai multe restaurante, a declarat sâmbătă șeful Poliției, Dinkar Gupta.

Un oficial al Guvernului local a explicat că o parte din alcoolul confiscat era alcool metilic, utilizat de obicei în industrie. Alcoolul metilic poate provoca decesul dacă persoana în cauză nu primește îngrijiri medicale urgent.

Incidentul nu este o noutate în India

Decesele cauzate de alcoolul produs ilegal, cunoscut local sub numele de „lichior de țară”, sunt un eveniment obișnuit în India, unde mulți nu își pot permite băuturi spirtoase de marcă.

Recentele restricții impuse de către autorități pentru controlarea pandemiei de COVID-19 a redus și mai mult accesul consumatorilor la băuturi alcoolice, astfel încât aceștia au fost nevoiți să improvizeze.

Vineri, zece bărbați au murit într-un stat din sudul Indiei, după ce au consumat dezinfectanți care conțineau alcool, în contextul în care magazinele locale de băuturi alcoolice au fost închise, a anunțat Poliția.

Inchide