Trezoreria SUA a publicat „Lista cu miliardarii lui Putin”, dar Putin lipsește de pe listă. Reacția premierului Medvedev: „Ce înseamnă lista asta? Nimic”

Trezoreria SUA a publicat Lista cu miliardarii lui Putin, dar Putin lipsește de pe listă. Reacția premierului Medvedev: Ce înseamnă lista asta? Nimic
Publicat: 31/01/2018, 00:20

Trezoreria a subliniat că persoanele care figurează pe listă – 114 politicieni și 96 de oameni de afaceri – nu au fost sancționate de SUA și nu sunt supuse unor restricții sau repercusiuni.

Lista a fost cerută de către Congresul SUA, care a adoptat în 2017 o lege care prevede sancțiuni împotriva Rusiei pentru ingerințe în alegerile prezidențiale din 2016. Administrația Trump avea termen până luni să finalizeze lista persoanelor care au obținut bani sau putere ca urmare a legăturilor cu președintele rus Vladimr Putin. Acest raport a fost denumit de către presă „Lista lui Putin”, „Lista oligarhilor”, „Raportul Kremlin”.

Raportul conține numele aproape tuturor membrilor administrației prezidențiale din Rusia – până la purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov – precum și șefii agențiilor de stat ruse, primari, guvernatori și parlamentari. Au fost incluși și liderii corporațiilor de stat și din sectorul privat, catalogați drept „oligarhi”.

Printre persoanele care se regăsesc pe lista SUA se află oamenii de afaceri German Gref (directorul executiv al Sberbank), Igor Sechin (director executiv Rosneft-cel mai mare producător de petrol din Rusia), Andrei Kostin (președintele VTB Bank), Roman Abramovici (patronul echipei de fotbal Chelsea Londra), Oleg Deripaska, Alișer Usmanov (al treilea cel mai bogat om din Rusia), Suleiman Kerimov, Eugene Kaspersky (fondatorul companiei de software Kaspersky Lab), Vladimir Potanin.

Potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA, fiecare dintre oamenii de afaceri menționați are o avere estimată la cel puțin un miliard de dolari.

Premierul rus, Dimitri Medvedev, a declarat, marți, că Rusia nu este afectată de „Raportul Kremlin”, o listă ce vizează aproape toți membrii administrației prezidențiale, informează site-ul agenției de știri Tass.

„Ce înseamnă lista asta? Aș spune că nimic. Tinde spre zero. Imaginați-vă opusul situației, dacă am publica o listă care ar cuprinde întreaga Administrație Trump, Camera Reprezentanților, Senatul, Curtea Supremă, Procuratura, ce s-ar întâmpla atunci în Statele Unite? Nimic. Același lucru este valabil și în țara noastră”, a declarat acesta în urma unei discuții avute cu omologul său belgian, Charles Michel.

Guvernul rus va răspunde adecvat posibilelor sancțiuni impuse împotriva Rusiei, a mai afirmat oficialul de la Moscova.

„Dacă ne referim la alte consecințe, cu siguranță, toate autoritățile din stat, și aici mă refer la puterea executivă, legislativă și, desigur, președinția, vor trece cu vederea alte forme de implementare ale acestei hotărâri. Dacă acestea (sancțiunile – n. red.) vor fi implementate, va urma un răspuns. Ce răspuns? Unul adecvat situației”, a mai declarat Medvedev.

Premierul rus a afirmat că, în afară de oficialii vizați pe listă, „nu există alte persoane care să mențină un dialog cu Statele Unite”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia