Trump îl critică pe Obama. Care este motivul conflictului

Trump îl critică pe Obama. Care este motivul conflictului
Publicat: 25/06/2017, 11:53
Actualizat: 02/10/2018, 00:12

„Tocmai ce am aflat astăzi pentru prima oară că Obama știa despre Rusia cu mult timp înainte de alegeri și nu a făcut nimic în privința asta, dar nimeni nu vrea să vorbească despre asta”, a declarat Trump într-un interviu acordat postului Fox News.

„CIA l-a informat (pe Obama) despre Rusia cu mult timp înainte de alegeri”, a completat președintele american, adăugând că „dacă a avut această informație, de ce nu a făcut nimic în privința asta?”.

Un material al cotidianului The Washington Post arată că Administrația Obama a primit informații secrete de la CIA despre implicarea directă a președintelui Vladimir Putin în campania cibernetică ce avea scopul perturbării și discreditării scrutinului prezidențial din Statele Unite. Raportul CIA, alcătuit pe baza unor surse din interiorul instituțiilor guvernamentale ruse, conținea detalii specifice despre obiectivele ambițioase ale îndrăzneței operațiuni care ar fi avut drept scop să ducă la înfrângerea sau cel puțin afectarea imaginii lui Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat, și facilitarea victoriei adversarului ei, republicanul Donald Trump, afirmă surse citate de publicația amintită.