Gilda Popa
21.01.2020
Internațional

Trump, la Davos, despre procesul de destituire: o „farsă” și „vânătoare de vrăjitoare”

Trump, la Davos, despre procesul de destituire: o „farsă” și „vânătoare de vrăjitoare”
Trump, la Davos, despre procesul de destituire: o "farsă" și "vânătoare de vrăjitoare"

În momentul în care elicopterul Marine One ateriza pe pista stațiunii de ski elvețiene, participanții se adunaseră deja la Centrul de congrese de la Davos pentru a asista la discursul foarte așteptat al lui Donald Trump în fața elitei politice și economice mondiale, potrivit nbc.com.

La Washington, senatorii care îl vor judeca urmează să stabilească marți regulile pentru continuarea procesului.

În timp ce Forumul de la Davos se anunță dominat de problemele de climă, într-un tweet în care își anunța plecarea spre Elveția președintele american – aflat în campanie pentru realegerea sa – a preferat să pună accent pe bilanțul său economic care face din SUA „numărul unu al universului”.

„În drum spre Davos, pentru a întâlni lideri ai lumii și de afaceri și pentru a aduce sute de miliarde de dolari Statelor Unite”, a scris el în postare.

Aceasta este a doua participare a lui Donald Trump la Forumul economic de la Davos. El a mai participat în 2018 și, în pofida retoricii sale virulente împotriva liberului schimb, foarte apreciat la Davos, a fost totuși bine primit de lumea afacerilor, care aprecia la vremea respectivă politica sa fiscală generoasă pentru întreprinderi.

Inchide