Trump susține că nu își amintește de reuniunea la care a participat Papadopoulos, dar a postat fotografii pe Twitter alături de unul dintre inculpații în ancheta privind ingerințele ruse

Redactor:
Mihai Draghici
Trump susține că nu își amintește de reuniunea la care a participat Papadopoulos, dar a postat fotografii pe Twitter alături de unul dintre inculpații în ancheta privind ingerințele ruse
Mai multe pe gandul.info

Întrebat vineri despre reuniunea din anul 2016 la care a fost prezent George Papadopoulos, Donald Trump a declarat, potrivit agenției Reuters: „Nu îmi amintesc prea multe despre acea întâlnire. A fost o întâlnire foa

Donald Trump a încercat și marți să se distanțeze de fostul consilier George Papadopoulos, numindu-l „mincinos”, în contextul în care analistul a declarat în mod fals că a avut contacte cu Rusia cu mult înainte de a face parte din echipa de campanie a actualului lider american. „Puțini oameni îl cunoșteau pe tânărul voluntar de nivel inferior numit George, care a dovedit deja că este mincinos. Verificați-i pe democrați!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Deși susține că George Papadopoulos era un membru de rang inferior în echipa de campanie electorală, sugerând că nu îl cunoștea, Donald Trump a postat pe Twitter în aprilie 2016 o imagine în care era la aceeași masă cu acest analist.

George Papadopoulos, membru al fostei echipe de campanie a președintelui Donald Trump inculpat în cadrul anchetei privind ingerințele Rusiei, a avut contacte cu un specialist britanic în relații internaționale și cu un cetățean rus, afirmă surse citate de Associated Press și The Telegraph. Documentele judiciare prezentate în investigația procurorului special Robert Mueller nu dezvăluie numele celor doi interlocutori. Anchetatorii afirmă doar că George Papadopoulos, fost consilier pe probleme de politică externă în echipa de campanie a lui Donald Trump, a fost anunțat în aprilie 2016 că Rusia avea informații compromițătoare despre candidatul democrat, Hillary Clinton, sub formă de emailuri. De asemenea, se precizează că George Papadopoulos ar fi discutat cu un individ care are legături cu oficiali de la Ministerul rus de Externe.

Potrivit unor surse citate de agenției Associated Press, George Papadopoulos a avut contacte cu Joseph Mifsud și Ivan Timofeev. Joseph Mifsud este profesor și director onorific la Academia Londoneză pentru Diplomație. Ivan Timofeev este director în cadrul Consiliului rus pentru Afaceri Internaționale, cu sediul în Moscova. George Papadopolous a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în ancheta privind ingerințele Rusiei în scrutinul prezidențial din SUA.

Luni seară, Donald Trump s-a distanțat de alți doi foști membri ai campaniei electorale inculpați, explicând că faptele care li se reproșează au avut loc cu mulți ani înainte de alegeri și subliniind că nu au existat deloc contacte ai colaboratorilor săi cu Rusia. „Îmi pare rău, dar aceste fapte au avut loc cu mulți ani înainte ca Paul Manafort să facă parte din echipa de campanie Trump. Dar de ce nu sunt vizați escroaca Hillary Hillary și democrații? În plus, nu a existat nicio înțelegere secretă” cu Rusia, a transmis președintele SUA prin Twitter.

Paul Manafort, șeful fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump, și fostul său subaltern Rick Gates au pledat nevinovat la acuzațiile formulate. Cei doi foști șefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizați de 12 capete de acuzare, inclusiv conspirație împotriva SUA, spălare de bani și declarații false. Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internațională care a desfășurat activități de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic și adjunct al lui Paul Manafort. Acuzațiile se referă în principal la activitățile de lobby desfășurate în baza unui contract cu Partidul Regiunilor din Ucraina, însă au fost formulate în cadrul investigației privind ingerințele Rusiei în scrutinul prezidențial desfășurat în Statele Unite în 2016, fiind probabil o modalitate de a exercita presiuni de către procurori.

Într-un alt caz, congresmeni republicani din Camera Reprezentanților au anunțat recent că au inițiat anchete în legătură cu aprobarea dată de fosta Administrație Barack Obama pentru preluarea unui grup minier de către o companie rusă și privind decizia FBI de a nu o inculpa pe Hillary Clinton pentru folosirea unui cont de email privatrte neimportantă”.

Inchide