Trump vrea o paradă militară grandioasă la Washington. Cum i-a venit ideea

Redactor:
Teodora Marinescu
Trump vrea o paradă militară grandioasă la Washington. Cum i-a venit ideea
Detalii pe Gândul

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că procesul de planificare se află în primul stadiu.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a cerut Departamentului de Apărare să „ia în considerare” ideea.

„Președintele Donald Trump îi susține pe militarii americani care își riscă viața în fiecare zi, pentru a ne ține țara în siguranțăă. El a cerut Departamentului de Apărare să exploreze ideea unei ceremonii la care toți americanii să își arate aprecierea”, a declarat aceasta.

Cotidianul The Washington Post este prima publicație care a relatat că oficialul de la Casa Albă a cerut Pentagonului organizarea unei parade militare.

„Ordinele au fost : Vreau o paradă ca cea din Franța”, a declarat un oficial militar care a cerut să rămână anonim, potrivit cotidianului.

Donald Trump ar fi făcut această cerere luna trecută, în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Mike Pence, șeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, secretarul Apărării Jim Mattis și șeful Statului Major Joseph Dunford.

Potrivit Reuters, Donald Trump a participat, în luna iulie, la o paradă militară în cadrul căruia soldați americani și francezi au defilat împreună pentru a marca 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial și Ziua Națională a Franței.

Inchide