Turiștii nevaccinați nu vor mai putea intra în Canada. Anunțul premierului Justin Trudeau

Turiștii nevaccinați nu vor mai putea intra în Canada. Anunțul premierului Justin Trudeau
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/07/2021, 11:24

Turiștii străini care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu vor mai putea intra pe teritoriul Canadei.

Decizia a fost anunțată joi de către premierul țării, Justin Trudeau, care a adăugat că măsura va fi în vigoare o perioadă limitată de timp, informează Știrile Pro TV.

Justin Trudeau a explicat că decizia a fost luată de către autorități dat fiind faptul că Guvernul nu dorește să pună în pericol progresele înregistrate până înn prezent în lupta împotriva SARS-CoV-2.

„Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru mult timp’’, a răspuns premierul Trudeau, întrebat de jurnalişti când li se va permite turiştilor nevaccinaţi să intre în Canada.

Premierul canadian a adăugat că autoritățile vor oferi detalii suplimentare „în următoarele săptămâni” în ceea ce privește redeschiderea frontierelor Canadei pentru turiștii care au fost vaccinați cu schema completă.

Canada a aprobat luna trecută rapelul cu o altă doză

Comitetul ştiinţific care a consiliat Guvernul Canadei cu privire la vaccinare a aprobat marţi, 1 iunie, posibilitatea de a utiliza alt tip de vaccin antiCovid în cazul injectării celei de-a doua doze. Astfel, persoanele care mai întâi au optat pentru serul AstraZeneca pot primi a doua doză fie din acelaşi vaccin, fie o doză de vaccin cu ARN mesager (Pfizer-BioNTech sau Moderna).

Conform unui anunţ al Comitetului Consultativ Naţional pentru Imunizare (CCNI), canadienilor care au primit o primă doză de vaccin cu ARN mesager ar trebui să li se ofere acelaşi ser pentru a doua doză, dar dacă acesta nu este disponibil li se poate oferi un alt vaccin cu ARN mesager.