Uber are un nou șef. Cine este afaceristul care vine să repare imaginea companiei

Uber are un nou șef. Cine este afaceristul care vine să repare imaginea companiei
Publicat: 28/08/2017, 09:00

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Uber duminică seara, a declarat o sursă citată de BBC, însă deocamdată nu a fost făcut și anunțul oficial. Khosrowshahi ar urma să-l înlocuiască la conducerea gigantului peTravis Kalanick, care a demisionat în luna iunie din cauza presiunilor acționarilor, în contextul în care și acum Uber luptă pentru a-și salva reputația șifonată după o serie de scandaluri.

Pentru această funcție au fost luate în calcul mai multe nume, printre care și șefa Hewlett Packard, Meg Withman, dar și președintele General Electric, Jeff Immelt, acesta din urmă excluzându-se din calcule în acest weekend și lăsând astfel să se speculeze că Withman ar putea prelua Uber, chiar dacă aceasta declarase în mai multe rânduri că nu este interesată de această funcție.

Demisia fostului șef al Uber a venit după mai multe luni de turbulențe la firmă, inclusiv o serie de controverse referitoare la agresiuni sexuale, cultura sexistă și plecarea unor importanți directori din companie. În această perioadă Consiliul de Administrație al Uber a avut întrevederi zilnice, timp în care a încercat să decidă cine este cea mai bună persoană pentru a prelua compania și a o duce mai departe.

Un purtător de cuvânt al Uber a refuzat să confirme această numire și nu a făcut niciun comentariu referitor la persoana lui Khosrowshahi, cel care a fost șeful companiei de turism online Expedia din 2005.