Un agent de securitate al Ambasadei Italiei la Sanaa a fost răpit de doi bărbați înarmați

Un agent de securitate al Ambasadei Italiei la Sanaa a fost răpit de doi bărbați înarmați
Publicat: 29/07/2012, 21:18
Actualizat: 29/07/2012, 21:18

Un agent de securitate al ambasadei italiene la Sanaa a fost răpit duminică de către bărbați înarmați, potrivit unei surse diplomatice occidentale și serviciilor de securitate yemenite, relatează AFP.

Bărbatul, un cetățean italian, a fost răpit de către doi bărbați înarmați în apropierea sediului ambasadei din cartierul Hadda, în sud-vestul capitalei yemenite, au precizat aceste surse.

„A fost condus spre o destinație necunoscută”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate yemenite, adăugând că a fost deschisă o anchetă, într-o încercare de a îi identifica pe răpitori și de a-l localiza pe agentul italian de securitate.

„Confirmăm că un cetățean italian muncind ca agent de securitate la ambasada (italiană de la Sanaa) a fost răpit”, a declarat, la Roma, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

„Celula de criză de la Ministerul de Externe a fost activată și coordonează eforturile în vederea eliberării sale”, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să ofere orice altă precizare, cu scopul de a „nu compromite aceste eforturi”.

Yemenul este teatrul unor răpiri frecvente de străini de către triburi puternic înarmate, care utilizează acest mijloc de presiune pentru a impune revendicări autorităților.

Peste 200 de persoane au fost răpite în Yemen, în ultimii 15 ani. Ele au fost eliberate în marea lor majoritate tefere și nevătămate.

Ultima persoană răpită a fost un angajat francez al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR). Acesta a fost eliberat la jumătatea lui iulie, după ce a fost răpit în aprilie în vestul Yemenului și condus, ulterior, în sudul țării.

O profesoară elvețiană și vice-consulul Arabiei Saudite la Aden (sud), răpiți amândoi în martie 2012, se află în continuare la răpitorii lor din Yemen.