Un autocar S-A RĂSTURNAT pe o autostradă din Macedonia: 15 morți și zeci de răniți

Redactor:
Teodora Marinescu
Un autocar S-A RĂSTURNAT pe o autostradă din Macedonia: 15 morți și zeci de răniți
Două zile de doliu național în Macedonia de Nord. 15 morți într-un accident de autobuz. Vezi cum erau scoși răniții din vehiculul răsturnat cu roțile în sus

Macedonia a declarat două zile de doliu național, după ce 15 persoane au murit într-un accident de autocar produs pe o autostradă din nordul țării, relatează site-ul publicației Balkan Insight.

Miercuri după amiază, pe autostrada Skopje – Tetovo, șoferul unui un autocar al companiei Durmo a pierdut controlul volanului în zona localității Laskarci, a derapat și – după ce a pătruns pe congtrasens, s-a răsturnat cu roțile în sus în șanț. Primii care au ajuns la locul accidentului au fost localnicii, scrie publicația Republika.

„Auzeam plânsete și strigăte din autobuzul răsturnat,” povestește cu sătean. „Am smuls bucățile de tablă și am dus 25 de pasageri răniți la spital, cu mașinile noastre. Mirosea peste tot a benzină și ne era foarte frică că autobuzul va exploda.”

Șapte pasageri au murit pe loc, iar alți șapte au încetat din viață la spital, în ciuda eforturilor medicilor de a-i resuscita. Potrivit ministrului Sănătății, alte șase victime sunt în stare critică. Printre supraviețuitori, se numără și șoferul autobuzului, care este anchetat de Poliție.

Echipele de intervenție au avut nevoie de utliaje grele pentru a ridica autobuzul, astfel încât salvatorii să scoată corpurile zdrobite ale morților din autobuz. Printre cei 50 de oameni din vehicul, majoritatea muncitori care făceau naveta de la Skopje în orașul Gostivar, se numără și fiul unui deputat macedonean, în vârstă de 25 de ani, care a murit în accident.

 

„Nu am cuvinte care ar putea să ofere suficientă consolare familiilor celor care și-au pierdut viața în mod tragic. Oferim toată compasiunea noastră pentru familiile lor”, a declarat premierul Zoran Zaev.

Mesaje de condoleanțe au fost trimise și din țările vecine.

„Suntem profund întristați de accidentul tragic de pe autostrada Skopje-Tetovo”, a scris ministrul grec de Externe pe Twitter, în timp ce premierul Albaniei, Edi Rama, le-a urat celor răniți să se însănătoșească rapid.

 

Inchide