• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Un avion Aeroflot a aterizat de urgență în Islanda, în urma unei amenințări cu bombă

Un avion Aeroflot a aterizat de urgență în Islanda, în urma unei amenințări cu bombă

Un avion Airbus A330 aparținând companiei ruse Aeroflot care efectua o cursă de la New York spre Moscova a efectuat miercuri o aterizare de urgență în Islanda, în urma unei amenințări cu bombă, a declarat o sursă din domeniul securității, relatează RIA Novosti în pagina electronică de joi.Avionul, care se îndrepta spre aeroportul Șeremetievo a aterizat de urgență pe aeroportul din Rejkyavik, potrivit RIA Novosti.

În prezent, avionul este supus unor verificiări de către membri ai serviciilor speciale, adaugă agenția.

Pe de altă parte, potrivit BBC, agenția Interfax citează controlori de trafic aerian de la Moscova care au declarat că au primit un apel telefonic anonim potrivit căruia la bordul avionului se afla o bombă. Amenințarea cu bombă a fost raportată unor oficiali din domeniul securității din Statele Unite, potrivit BBC.

O purtătoare de cuvânt Aeroflot, Irina Dannenberg, a declarat că pilotul a luat decizia să aterizeze în siguranță și că, în prezent, avionul este supus unor verificări.

Autorul apelului telefonic anonim a avertizat că la bordul avionului se află cinci valize care conțin explozivi ce ar fi urmat să fie detonați la aterizarea pe aeroportul din Moscova.

Un alt avion a fost de asemenea supus unor verificări, în regiunea rusă Voronej, în urma unor amenințări anonime, însă nu s-au găsit explozivi.

 

Inchide