Un avion al Ministerului rus al Apărării S-A PRĂBUȘIT în Marea Neagră. Toți cei 92 de pasageri au murit

Redactor:
Mihai Draghici
Un avion al Ministerului rus al Apărării S-A PRĂBUȘIT în Marea Neagră. Toți cei 92 de pasageri au murit
Un avion aparținând Ministerului rus al Apărării, la bordul căruia erau 92 de persoane, a dispărut imediat după decolarea din orașul rus Soci și s-a prăbușit în Marea Neagră.

Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbușit duminică în Marea Neagră au murit, anunță Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenției Tass.

„Zona prăbușirii avionului Tupolev TU-154 a fost clar definită. Nu au fost găsiți supraviețuitori”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Autoritățile ruse au început recuperarea cadavrelor victimelor avionului militar prăbușit în Marea Neagră, relatează site-ul agenției Sputnik.

Până în prezent, din Marea Neagră au fost recuperate zece cadavre.

La operațiuni participă peste 3.000 de persoane, 27 de nave, 37 de scafandri, patru elicoptere, drone și vehicule subacvatice, a transmis Ministerul Apărării.

Nouăzeci și două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbușit în Marea Neagră. „La bordul avionului erau opt membri ai echipajului și 84 de pasageri”, a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov și jurnaliști. Orchestra urma să susțină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în orașul sirian Hmeymim.

„Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de țărm”, a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci și a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea inițială de pe Aerodromul Șkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Avionul se îndrepta spre orașul sirian Latakia. La bord erau 92 de persoane, dintre care 84 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria), și jurnaliști.

„Avionul s-a prăbușit probabil din cauza unei defecțiuni sau a unei erori umane”, a declarat un ofcial militar citat de site-ul agenției Sputnik.

Președintele Vladimir Putin a fost ținut la curent cu această situație, iar Comisia pentru investigații a dispus inițierea unei anchete.

Tags:
×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide