Un avion al West Atlantic, aterizare pe malul unui lac din Franța! – VIDEO

Un avion al West Atlantic, aterizare pe malul unui lac din Franța! – VIDEO
Un avion al West Atlantic, aterizare pe malul unui lac din Franța! – VIDEO / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 24/09/2022, 15:38

Un avion Boeing 737-300F aparținând companiei West Atlantic a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul Montpellier, din Franța. Pilotul nu a mai putut controla avionul și, după ce a depășit capătul pistei de aterizare, s-a oprit pe marginea unui lac din apropiere!

Aeronava decolase de la Paris, de pe Aeroportul Charles de Gaulle.

Piloții, în siguranță

Avionul de marfă Boeing 737-300F este operat de compania Atlanticul de Vest. Site-ul airlive.net a informat despre incidentul petrecut sâmbătă, 24 septembrie, în jurul prânzului, pe pista Aeroportului Montpellier din Franța.

Din câte se pare, aeronava (înregistrată cu indicativul de zbor SW5745) a depășit zona de la capătul pistei 12L în timp ce ateriza și a ajuns să se „odihnească” într-o zonă a lacului din apropierea aeroportului. La locul incidentului au venit imediat 60 de pompieri, care au securizat perimetrul.

Biroul francez pentru Siguranța Aeriană a deschis o anchetă asupra incidentului. Ca o primă măsură, s-a decis închiderea completă a Aeroportului Montpellier. Chiar dacă nu au fost raportate victime, aeroportul este închis pe termen nelimitat pentru zborurile comerciale și de marfă, ca măsură de securitate.

Trei membri ai personalului de zbor se aflau la bordul aeronavei, toți reușind să se evacueze în siguranță.

Transportatorul EasyJet a confirmat că zborurile sale care operează de la Londra (Gatwick Airport) spre sudul Franței au fost anulate ca urmare a producerii acestui incident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase