Un avion de vânătoare spaniol a lansat o RACHETĂ deasupra ESTONIEI. Ministerul Apărării a deschis o ANCHETĂ

Redactor:
Teodora Marinescu
Un avion de vânătoare spaniol a lansat o RACHETĂ deasupra ESTONIEI. Ministerul Apărării a deschis o ANCHETĂ
Un avion de vânătoare spaniol a lansat o rachetă deasupra Estoniei. Ministerul Apărării a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

Ministerul spaniol al Apărării a informat că a demarat o anchetă privind incidentul întâmplat în timpul unui antrenament de rutină.

„Un avion de vânătoare spaniol de tip Eurofighter din Lituania a lansat accidental o rachetă fără a cauza pagube. Racheta aer-aer nu a lovit niciun avion. Ministrul Apărării a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului”, se arată într-un comunicat.

Racheta era echipată cu material explozibil de până la 10 kilograme și a fost localizată la 40 de kilometri la nord de orașul estonian Tartu.

Premierul estonian Juri Ratas a afirmat pe Facebook că „din fericire nu există victime”, numind incidentul „extrem de regretabil”.

„Sunt sigur că forțele de apărare ale Estoniei, împreună cu aliații noștri, vor identifica circumstanțele și vor depune efort pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”, a adăugat Ratas.

Două avioane de vânătoare Eurofighter și două avioane franceze Mirage 200 participau la un exercițiu militar de rutină, a mai informat Ministerul spaniol al Apărării.

foto: Hepta

Inchide