Un avion egiptean, cu 80 de oameni la bord, deturnat

Redactor:
Valentin Vidu
Un avion egiptean, cu 80 de oameni la bord, deturnat
Pasageri ai avionului Egyptair deturnat marți în Cipru - între care opt britanici și zece americani - au fost eliberați, cu excepția membrilor echipajului și a cinci străini, relatează ziarul Cyprus Mail în pagina electronică.

Un purtător de cuvânt al Guvernului cipriot, Nicos Christodoulides, a anunțat într-un mesaj postat pe Twitter că președintele cipriot Nicos Anastasiades a discutat la telefon cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

Israelul a trimis avioane de război în spațiul aerian, ca măsură de precauție față de deturnarea avionului egiptean, potrivit unei surse militare israeliene.

Avionul deturnat a fost parcat în apropiere de plaja Mackenzie de la Larnaca, iar zona a fost izolată de poliție, precizează ziarul.

Pilotul avionului deturnat, Omar al-Gammal, a informat autoritățile egiptene că a fost amenințat de un pasager care purta o centură de explozivi și obligat să aterizeze la Larnaca, potrivit Ministerului egiptean al Aviației Civile.

Pirații aerului nu au formulat încă revendicări, potrivit Cyprus Mail.

Ei au cerut ca poliția să se retragă de lângă avion.

„Zborul nostru MS181 a fost deturnat, vom publica un comunicat”, a anunțat Egyptair într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției cipriote, Andreas Angelides, avionul Airbus A320 a fost deturnat la ora locală 8.30 (8.30, ora României).

Angelides a declarat că nu existau informații despre cererile piraților sau dacă este vorba despre o organizație.

Două centre de crize au fost înființate, unul operat de poliția antiteroristă, iar celălalt de aeroportul de la Larnaca, potrivit unor surse citate de ziar.

Hermes Airports, care operează aeroporturile de la Larnaca și Paphos au refuzat să comenteze, precizează Cyprus Mail.

Inchide