Un bărbat a fost arestat după ce a încercat să intre ilegal în palatul Buckingham

Redactor:
Ana Obretin
Un bărbat a fost arestat după ce a încercat să intre ilegal în palatul Buckingham
Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat după ce a încercat să intre ilegal în palatul Buckingham din Londra, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care la momentul incidentului dormea, potrivit The Telegraph.

Bărbatul a reușit să se cațere pe zidurile palatului, după care s-a îndreptat spre intrarea clădirii, însă a fost prins de ofițeri din echipa de pază a reginei.

Incidentul a avut loc miercuri noapte, în jurul orei locale 02.00, iar regina Elizabeth a II-a se afla în palat.

Poliția britanică a confirmat faptul că tânărul a fost arestat sub suspiciunea de încălcare a proprietății private.

Autoritățile spun că nu este vorba despre un incident terorist, iar tânărul, care nu era înarmat la momentul arestării, nu a fost încă eliberat.

Totuși, incidentul a stârnit îngrijorare în ceea ce privește paza palatului.

În urmă cu 37 de ani, mai precis pe 9 iulie 1982, un bărbat pe nume Michael Fagan a intrat ilegal în palat și a reușit să ajungă până în dormitorul reginei. Elizabeth a II-a și-a păstrat sângele rece și l-a ținut de vorbă pe bărbat, care a stat la un capăt al patului acesteia, până ce un majordom și un polițist i-au venit în ajutor.

Totodată, în ultimii ani, poliția londoneză s-a confruntat de mai multe ori cu astfel de incidente, care au fost urmate de arestări. În 2013, un bărbat a fost arestat pentru furt, încălcarea proprietății private și distrugere, după ce a reușit să treacă de zidurile palatului și să ajungă într-unul dintre saloanele oficiale. Iar, anul trecut, un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost arestat, fiind suspectat că deține o armă de foc. Poliția l-a eliberat însă după ce a constatat că acesta nu și-a dat seama că uitase un aparat cu electroșocuri pe inelul cu chei.

Inchide