Un blogger saudit, condamnat la șapte ani de închisoare și 600 de lovituri de bici, ar putea fi executat

Un blogger saudit, condamnat la șapte ani de închisoare și 600 de lovituri de bici, ar putea fi executat
Publicat: 27/12/2013, 15:33
Actualizat: 09/02/2019, 05:40

Bloggerul saudit Raif Badawi, fondatorul site-ului Free Saudi Liberals, condamnat la șapte ani de închisoare și la 600 de lovituri de bici pentru denunțarea islamismului, ar putea fi executat, potrivit declarațiilor soției sale, Ensaf Haidar, informează dailymail.co.uk.

Raif Badawi, în vârstă de 30 de ani, se află la închisoare din 2012 și, conform soției sale, trebuie să se prezinte în fața unei curți de justiție sub acuzația de apostazie.

Dacă va fi găsit vinovat și condamnat, acesta va fi primi pedeapsa capitală, precizează Amnesty International.

În luna iulie, un tribunal penal l-a găsit pe Badawi vinovat de insultarea religiei islamice prin intermediul site-ului său web și prin comentariile sale făcute în timpul unor emisiuni de televiziune.

Bărbatul a fost condamnat la șapte ani de închisoare și la 600 de lovituri de bici, dar avocatul său a făcut apel la decizia instanței.

În 2008, anul înființării site-ului, Badawi a fost reținut o zi pentru interogatoriu, unii clerici etichetându-l drept necredincios și apostat.

Soția și cei trei copii ai săi au părăsit țara, iar acum trăiesc în Liban.

Amnesty International a declarat pentru CNN că exemplul lui Badawi este o mărturie a faptului că Arabia Saudită nu este o țară în care oamenii pot discuta liber despre convingerile lor.

„Este clar un caz de intimidare împotriva sa și a altora, care încearcă să se angajeze în dezbateri deschise despre problemele cu care persoanele din Arabia Saudită se confruntă în viața de zi cu zi „, a afirmat un purtător de cuvânt al organizației Amnesty International.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase