Un ciclon format în Marea Neagră a făcut prăpăd în Turcia. Orașele arată ca după tsunami

Un ciclon format în Marea Neagră a făcut prăpăd în Turcia. Orașele arată ca după tsunami
Un ciclon format în Marea Neagră a făcut prăpăd în Turcia. Orașele arată ca după tsunami / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 12/08/2021, 12:48

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor viituri produse în oraşul turcesc Kastamonu, din regiunea Mării Negre. Potrivit Autorității turce pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), au existat inundaţii puternice și în provinciile Bartin şi Sinop.

Postul de televiziune TRT Haber a relatat că una dintre victime a murit în urma unui atac de cord ca urmare a inundaţiilor din Bartin.

Au căzut 300 de litri de apă pe metrul pătrat

AFAD a informat că evacuarea sinistraţilor cu elicopterele continuă, mai multe drumuri fiind închise din cauza podurilor prăbuşite sau avariate.

În imaginile difuzate de televiziunile locale se pot vedea zeci de maşini luate de ape şi mormane de resturi pe străzile orașelor. De altfel, două localități arată de parcă ar fi fost lovite de tsunami.

Ciclonul care a făcut ravagii în nordul Turciei s-a format în Marea Neagră. În unele zone, au căzut chiar şi 300 de litri de apă pe metrul pătrat, iar nivelul apei a trecut de 4 metri! Precipitaţiile abundente din regiune vor scădea în intensitate vineri, 13 august, potrivit prognozelor meteo.

Nordul Turciei este predispus la viituri pe perioada verii, când precipitaţiile sunt deosebit de abundente. Anul trecut, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au afectat regiunea. Kastamonu. În această vară, Turcia s-a luptat și cu incendii masive, care în ultimele două săptămâni au ars zeci de mii de hectare de pădure de-a lungul coastei sudice.