Un comando israelian lichidează teroriști într-un spital din Cisiordania. Luptătorii de elită sunt deghizați în femei și pacienți în scaune cu rotile

Publicat: 30/01/2024, 15:38
Actualizat: 30/01/2024, 16:14

Comandouri israeliene deghizate în femei, medici și pacienți palestinieni imobilizați, în cârje sau scaune cu rotile, au ucis trei militanți Hamas și Jihadul Islamic într-un spital din Cisiordania. Imaginile capturate de camerele de supraveghere ale spitalului arată cum luptătorii de elită acționează după un plan clar, pe baza informațiilor intelligence.

Unul din cei trei au uciși marţi în spitalul din oraşul Jenin din Cisiordania, este acuzat că plănuia un atac iminent, scrie Reuters. Hamas a recunoscut că unul dintre cei ucişi la spitalul Ibn Sina este un membru al său. Facţiunea aliată, Jihadul Islamic, a revendicat apartenenţa celorlalţi doi, spunând că erau fraţi. Spitalul Ibn Sina a declarat că unul dintre fraţi fusese tratat pentru o rană care îi paralizase picioarele. Poliţia israeliană a declarat că cei trei palestinieni au fost ucişi într-o operaţiune a unităţii sale sub acoperire.

Imaginile de pe camere au fost recuperate de soldați și publicate de ministrul de interne israelian

Imagini de pe camere de supraveghere care ciirculă online par să arate în jur de 12 persoane sub acoperire, dintre care trei purtau haine de femeie şi două erau îmbrăcate ca personal medical, care se plimbau pe coridorul unui spital cu puşti. Imaginile au fost postate pe X (fosta Twitter) chiar de ministrul israelian de interne.

Armata l-a identificat pe unul dintre bărbaţi ca fiind Mohammed Jalamneh, în vârstă de 27 de ani, din Jenin, despre care a spus că avea contacte cu filierele Hamas din străinătate şi că plănuia „un atac de tip raid inspirat de masacrul din 7 octombrie”. „Jalamneh plănuia să comită un atac terorist în viitorul apropiat, a folosit spitalul ca ascunzătoare, așa că a fost lichidat”, se precizează într-un comunicat.

Atacurile din Gaza sunt de neoprit

Luni, Israelul a lansat un nou asalt asupra celui mai mare oraş din enclava condusă de Hamas. Locuitorii din oraşul Gaza au declarat că loviturile aeriene au ucis şi rănit numeroase persoane, în timp ce tancurile au bombardat zonele estice şi navele militare au tras asupra zonelor vestice.

Pe de altă parte, Hamas a lansat luni un nou val de rachete. Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, a declarat marţi că Israelul a ucis 215 palestinieni şi a rănit alţi 300 în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore, ducând bilanţul total al ofensivei sale la peste 26.630 de morţi.

Israelul a declarat la sfârşitul anului trecut că a finalizat în mare parte operaţiunile din nordul Fâşiei Gaza şi că şi-a îndreptat atacurile spre sudul Fâşiei. Ultimele evenimente din oraşul Gaza, unde locuitorii au raportat lupte armate violente în apropierea spitalului principal Al-Shifa, sugerează că războiul nu se desfăşoară conform planului. Israelul afirmă că forţele sale au ucis aproximativ 9.000 de combatanţi palestinieni în Gaza şi că 221 dintre soldaţii săi au murit în lupte. La rândul său, Hamas a reiterat luni că Israelul trebuie să îşi oprească ofensiva din Gaza şi să se retragă din enclavă înainte de eliberarea altor ostatici. Israelul afirmă că va lupta până când Hamas va fi eliminat.

Citiți și: Război Israel-Hamas, ziua 116: Palestinienii spun că vor să negocieze, dar continuă BOMBARDAMENTELE/Anunțul lui Blinken

Război Israel-Hamas, ziua 115: Mii de israelieni au cerut alungarea palestinienilor din Fâșia Gaza și colonizarea regiunii. „A sosit timpul!”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?