Un consilier prezidențial, lovitură pentru planul președintelui american: Taxele vamale impuse de Donald Trump pot afecta economia SUA

Un consilier prezidențial, lovitură pentru planul președintelui american: Taxele vamale impuse de Donald Trump pot afecta economia SUA
Publicat: 04/06/2018, 22:23
Actualizat: 25/03/2019, 19:51

În cursul unui interviu pentru postul Fox News, Larry Kudlow a fost întrebat dacă taxele impuse de Donald Trump la importurile de aluminiu și oțel, precum și măsurile speciale care vizează produse din China pot afecta economia Statelor Unite ale Americii.

„Da, este posibil, nu neg acest lucru. Trebuie să fim atenți”, a răspuns Larry Kudlow.

„În mod clar, este posibil” să apară efecte negative. „Dar nu cred că în momentul de față sunt” astfel de efecte, a precizat consilierul președintelui Donald Trump.

Camera de Comerț: Politicile protecționiste ale lui Donald Trump riscă să afecteze grav economia SUA

Politicile comerciale protecționiste aplicate de președintele Donald Trump vor afecta creșterea economică solidă a Statelor Unite și riscă să conducă la pierderea a 2,6 milioane de locuri de muncă pe teritoriul american, avertizează Camera Comerțului din SUA, potrivit CNNMoney.

Președintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale suplimentare la importurile de oțel și aluminiu, refuzând să prelungească exceptarea de la aceste măsuri pentru Uniunea Europeană, Canada și Mexic, care au amenințat cu acțiuni de retorsiune.

Donald Trump a criticat dur Canada, transmițând prin Twitter că această țară i-a tratat „foarte prost, mult timp”, pe fermierii americani. „Aceste țări sunt foarte restrictive în materie de comerț. Trebuie să își deschidă piețele și să elimine propriile bariere comerciale. Au un mare surplus în relațiile comerciale cu noi”, a continuat Donald Trump, referindu-se la Canada, la Mexic și la țările din Uniunea Europeană.

Însă Tom Donohue, președintele Camerei de Comerț din SUA, a avertizat, într-un memorandum obținut de CNNMoney, că taxele vamale impuse de Donald Trump și posibila retragere a Statelor Unite din Tratatul de liber-schimb nord-american (NAFTA), semnat cu Mexic și Canada, riscă să aibă efecte grave asupra economiei americane, putând afecta substanțial creșterea economică și conduce la desființarea a 2,6 milioane de locuri de muncă.

Politicile președintelui Donald Trump au fost criticate și de un lider republican

Taxele vamale impuse de președintele Donald Trump Uniunii Europene vizează o „țintă greșită”, a acuzat Kevin Brady, un lider republican din Camera Reprezentanților, precizând că oficiali din cadrul Administrației de la Washington vor trebui să ofere explicații în Congres. „În privința comerțului incorect cu oțel și aluminiu, problema nu este reprezentată de Mexic, Canada și Europa, problema este China. Taxele vamale vizează o țintă greșită”, a declarat republicanul Kevin Brady, președintele Comisiei pentru Afaceri Financiare din Camera Reprezentanților.

Kevin Brady a îndemnat Administrația Donald Trump să reintroducă excepțiile pentru „acești parteneri importanți în materie de securitate națională”. În caz contrar, oficiali din cadrul Administrației Donald Trump „vor trebui să vină în Congres pentru a oferi răspunsuri despre daunele nediscriminatorii pe care aceste taxe vamale le vor avea asupra afacerilor locale”, a atras atenția Kevin Brady.

Președintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oțel și de 10% pentru aluminiu. Țările din Uniunea Europeană erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepțiilor după 1 iunie.

Uniunea Europeană va riposta în mod „determinat și unitar” la taxele vamale „ilegale” impuse de Administrația Donald Trump, a avertizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Bruxellesul a semnalat că va contesta la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) măsurile aplicate de Administrația de la Washington.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului