Un europarlamentar german dezvăluie ce s-a întâmplat după ce Victor Ponta l-a făcut „NAZIST”: „M-a sunat la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații”

Un europarlamentar german dezvăluie ce s-a întâmplat după ce Victor Ponta l-a făcut „NAZIST: „M-a sunat la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații
Publicat: 20/10/2014, 08:56

Brok a dezvăluit că, după ce Victor Ponta l-a acuzat că are o ”gândire nazistă”, deoarece germanul a propus amprentarea imigranților, premierul l-a sunat să îi ceară scuze. „M-a rugat să îl iert, a fost la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații. Și-a cerut scuze. Dar nu am devenit prieteni datorită acelor scuze”, a declarat Brok.

Ulterior, germanul a revenit asupra declarațiilor privind imigranții. „Oricine poate merge într-o țară unde are un job sau are suficienți bani și are asigurare. Dacă este liber profesionist, să fie liber profesionist de-a binelea. Cu aceste reguli respectate, toată lumea este invitată. Nu sunt reguli speciale pentru români, au aceleași drepturi ca oricare alți cetățeni”, a declarat Brok.

Brok: Sprijin din convingere, asemenea multora de la Bruxelles, candidatura lui Iohannis

ElmarBrok l-a comparat, vineri, pe Klaus Iohannis cu Konrad Adenauer, primul cancelar federal al Germaniei, și a afirmat că sprijină, „asemenea multora de la Bruxelles”, candidatura lui Iohannis la Președinție.

ElmarBrok, membru al Uniunii Creștin Democrate (CDU), a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că a vizitat orașul și a avut posibilitatea să observe că Sibiul „are un primar cu competențe administrative deosebite”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o bucurie foarte mare pentru mine să fiu în acest oraș, să văd frumusețea acestuia și să mi se confirme faptul că Sibiul are un primar cu competențe administrative deosebite. Primul cancelar federal al Germaniei, Konrad Adenauer, a ajuns în această funcție de pe poziția de primar al orașului Koln. El știa cum să conducă o administrație, cum să conducă o țară, să o scoată din criză și, din discuțiile purtate, am rămas cu impresia că există anumite paralele între cele două cazuri. De aceea, sprijin eu, din convingere, asemenea multora la Bruxelles, candidatura domnului Iohannis la Președinție”, a declaratElmarBrok.

El a explicat că și-l imaginează „foarte bine” pe Iohannis ca fiind viitorul președinte al României.

„Pot să vă confirm că se bucură de un sprijin extraordinar de larg în interiorul PPE, în interiorul grupului PPE din PE, din partea reprezentanților tuturor națiunilor reprezentate acolo”, a adăugatElmarBrok.

Întrebat ce înseamnă că sprijină canditatura lui Iohannis,Broka precizat: „Apreciem munca sa, iar în momentul în care va fi ales președinte îl vom susține și vom avea un parteneriat în marea familie popular europeană. Asta înseamnă că va participa, de exemplu, la întâlnirile pregătitoare la care participă toți șefii de stat și de Guvern, un lucru foarte important”.
Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a precizat însă că „decizia aparține în mod exclusiv românilor”.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a făcut, vineri, o vizită în municipiul Sibiu și a avut întâlniri cu Klaus Iohannis, reprezentanții etniei germane și liderii Forumului Democrat al Germanilor din România.

Brok: De la 1945 încoace, Rusia este prima țară care a încălcat granițele stabilite anterior

ElmarBrok susține că „de la 1945 încoace, Rusia este prima țară care a încălcat granițele stabilite anterior”, avertizând că în viitor nu trebuie să existe „relații proaste de durată” cu aceasta, „pentru binele tururor”.

ElmarBroks-a întâlnit, vineri, la Sibiu, cu primarul Klaus Iohannis, pentru a discuta despre campania electorală din România, dar și despre situația legată de Ucraina și perspective pentru întreaga regiune.

La finalul întâlnirii,ElmarBroka declarat, într-o conferință de presă, că „Rusia este prima țară care, de decenii, a încălcat granițele stabilite anterior”.

„Rusia este prima țară care, de decenii, a încălcat granițele stabilite anterior. De la 1945 încoace un asemenea lucru nu s-a mai întâmplat, ca o țară să ocupe cu forța și să anexeze teritoriile unei alte țări. Ca să păstrăm o pace durabilă în această regiune a lumii trebuie să ne asigurăm că se respectă dreptul internațional, că se garantează suveranitatea națiunilor”, a declaratElmarBrok.

Potrivit acestuia, se urmărește ca în Europa toate națiunile să aibă aceleași drepturi.

„Politica secolului XXI trebuie să fie diferită de politica secolului XIX sau XX. Vrem să construim o Europă în care națiunile mari, dar și cele mici au aceleași drepturi. Națíunile mari nu mai au dreptul să decidă asupra drepturilor și granițelor vecinilor lor mai mici. Condiția aceasta trebuie să rămână validă pentru România, pentru Moldova, pentru Ucraina. Conflictele înghețate nu trebuie să fie reiterate cu forța de către Rusia, fie că este vorba de Transnistria sau de estul Ucrainei”, a mai spus președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul PE.

Acesta a avertizat însă că, pe viitor, nu trebuie să existe „relații proaste de durată” cu Rusia, „pentru binele tururor”.

„Am căzut de acord (în discuția cu Klaus Iohannis – n.r) că nu trebuie în perspectivă să avem relații proaste de durată cu Rusia. E important atât din punct de vedere politic, cât și economic, ca în viitor să avem relații bune cu Rusia. Este atât în interesul Rusiei, cât și al Europei”, a conchisBrok.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere