Un europarlamentar german dezvăluie ce s-a întâmplat după ce Victor Ponta l-a făcut „NAZIST”: „M-a sunat la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații”

Redactor:
Mihai Schiau
Un europarlamentar german dezvăluie ce s-a întâmplat după ce Victor Ponta l-a făcut „NAZIST”: „M-a sunat la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații”
Surpriza zilei

Brok a dezvăluit că, după ce Victor Ponta l-a acuzat că are o ”gândire nazistă”, deoarece germanul a propus amprentarea imigranților, premierul l-a sunat să îi ceară scuze. „M-a rugat să îl iert, a fost la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații. Și-a cerut scuze. Dar nu am devenit prieteni datorită acelor scuze”, a declarat Brok.

Ulterior, germanul a revenit asupra declarațiilor privind imigranții. „Oricine poate merge într-o țară unde are un job sau are suficienți bani și are asigurare. Dacă este liber profesionist, să fie liber profesionist de-a binelea. Cu aceste reguli respectate, toată lumea este invitată. Nu sunt reguli speciale pentru români, au aceleași drepturi ca oricare alți cetățeni”, a declarat Brok.

Brok: Sprijin din convingere, asemenea multora de la Bruxelles, candidatura lui Iohannis

Elmar Brok l-a comparat, vineri, pe Klaus Iohannis cu Konrad Adenauer, primul cancelar federal al Germaniei, și a afirmat că sprijină, „asemenea multora de la Bruxelles”, candidatura lui Iohannis la Președinție.

Elmar Brok, membru al Uniunii Creștin Democrate (CDU), a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că a vizitat orașul și a avut posibilitatea să observe că Sibiul „are un primar cu competențe administrative deosebite”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o bucurie foarte mare pentru mine să fiu în acest oraș, să văd frumusețea acestuia și să mi se confirme faptul că Sibiul are un primar cu competențe administrative deosebite. Primul cancelar federal al Germaniei, Konrad Adenauer, a ajuns în această funcție de pe poziția de primar al orașului Koln. El știa cum să conducă o administrație, cum să conducă o țară, să o scoată din criză și, din discuțiile purtate, am rămas cu impresia că există anumite paralele între cele două cazuri. De aceea, sprijin eu, din convingere, asemenea multora la Bruxelles, candidatura domnului Iohannis la Președinție”, a declarat Elmar Brok.

El a explicat că și-l imaginează „foarte bine” pe Iohannis ca fiind viitorul președinte al României.

„Pot să vă confirm că se bucură de un sprijin extraordinar de larg în interiorul PPE, în interiorul grupului PPE din PE, din partea reprezentanților tuturor națiunilor reprezentate acolo”, a adăugat Elmar Brok.

Întrebat ce înseamnă că sprijină canditatura lui Iohannis, Brok a precizat: „Apreciem munca sa, iar în momentul în care va fi ales președinte îl vom susține și vom avea un parteneriat în marea familie popular europeană. Asta înseamnă că va participa, de exemplu, la întâlnirile pregătitoare la care participă toți șefii de stat și de Guvern, un lucru foarte important”.
Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a precizat însă că „decizia aparține în mod exclusiv românilor”.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a făcut, vineri, o vizită în municipiul Sibiu și a avut întâlniri cu Klaus Iohannis, reprezentanții etniei germane și liderii Forumului Democrat al Germanilor din România.

Brok: De la 1945 încoace, Rusia este prima țară care a încălcat granițele stabilite anterior

Elmar Brok susține că „de la 1945 încoace, Rusia este prima țară care a încălcat granițele stabilite anterior”, avertizând că în viitor nu trebuie să existe „relații proaste de durată” cu aceasta, „pentru binele tururor”.

Elmar Brok s-a întâlnit, vineri, la Sibiu, cu primarul Klaus Iohannis, pentru a discuta despre campania electorală din România, dar și despre situația legată de Ucraina și perspective pentru întreaga regiune.

La finalul întâlnirii, Elmar Brok a declarat, într-o conferință de presă, că „Rusia este prima țară care, de decenii, a încălcat granițele stabilite anterior”. 

„Rusia este prima țară care, de decenii, a încălcat granițele stabilite anterior. De la 1945 încoace un asemenea lucru nu s-a mai întâmplat, ca o țară să ocupe cu forța și să anexeze teritoriile unei alte țări. Ca să păstrăm o pace durabilă în această regiune a lumii trebuie să ne asigurăm că se respectă dreptul internațional, că se garantează suveranitatea națiunilor”, a declarat Elmar Brok.

Potrivit acestuia, se urmărește ca în Europa toate națiunile să aibă aceleași drepturi.

„Politica secolului XXI trebuie să fie diferită de politica secolului XIX sau XX. Vrem să construim o Europă în care națiunile mari, dar și cele mici au aceleași drepturi. Națíunile mari nu mai au dreptul să decidă asupra drepturilor și granițelor vecinilor lor mai mici. Condiția aceasta trebuie să rămână validă pentru România, pentru Moldova, pentru Ucraina. Conflictele înghețate nu trebuie să fie reiterate cu forța de către Rusia, fie că este vorba de Transnistria sau de estul Ucrainei”, a mai spus președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul PE.

Acesta a avertizat însă că, pe viitor, nu trebuie să existe „relații proaste de durată” cu Rusia, „pentru binele tururor”.

„Am căzut de acord (în discuția cu Klaus Iohannis – n.r) că nu trebuie în perspectivă să avem relații proaste de durată cu Rusia. E important atât din punct de vedere politic, cât și economic, ca în viitor să avem relații bune cu Rusia. Este atât în interesul Rusiei, cât și al Europei”, a conchis Brok.

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide