Un miliardar american a fost găsit vinovat pentru uciderea celei mai bune prietene ale sale

Un miliardar american a fost găsit vinovat pentru uciderea celei mai bune prietene ale sale
Foto: Profimedia
Publicat: 18/09/2021, 11:47
Actualizat: 18/09/2021, 11:47

Miliardarul american Robert Durst, care a fost subiectul unui documentar HBO (The Jinx), a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene ale sale.

Robert Durst și-a ucis prietena în anul 2000, acesta dorind să o reducă la tăcere în așa fel încât să nu meargă la poliție și să vorbească despre dispariția soției sale. Americanul a împușcat-o în cap în locuința sa din Beverly Hills, relatează BBC.

În anul 2015, milionarul a fost arestat pentru uciderea a trei persoane, în urmă cu peste zece ani, după difuzarea unui documentar HBO. La finalul documentarului The Jinx, când nu știa că microfonul este deschis, bărbatul a spus: ”Ce dracu să fac? I-am ucis pe toți, evident”.

Autoritățile l-au arestat cu puțin timp înainte ca episodul să fie difuzat, fiind acuzat de moartea lui Susan Berman.

Durst, 78 de ani, a fost caracterzat de anchetatori ca fiind un „psihopat narcisist”.

Susan Berman, scriitoare de cărți polițiste, era purtătorul de cuvânt al lui Durst (miliardarul era suspect de dispariţia soţiei sale). Soţia lui Durst a dispărut în 1982.

Durst ar fi ucis de fapt trei persoane, precizează procurorii. Cel de-al treilea ar fi Morris Black, un vecin în vârstă, care a descoperit identitatea lui Durst în 2001 în timp ce se ascundea în Texas.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase