Un ministru israelian ironizează autoritățile belgiene. De ce nu au fost capabile să prevină atentatele

Redactor:
Valentin Vidu
Un ministru israelian ironizează autoritățile belgiene. De ce nu au fost capabile să prevină atentatele
Un ministru islarelian s-a alăturat miercuri altor oficiali israelieni care acuză Europa de un "laxism" în fața terorismului, și a luat în derâdere pasiunea belgienilor pentru ciocolată, o mândrie națională, la o zi după atacurile de la Bruxelles, relatează AFP online.

„Dacă, în Belgia, continuă să-și mănânce ciocolata, să profite de viață, să se prezinte ca mari liberali și democrați și să nu țină cont că o parte a musulmanilor care se află acolo organizează acte teroriste, nu vor fi capabili să se bată împotriva lor”, a declarat Israel Katz, ministrul Transporturilor și Informațiilor, într-un interviu pentru postul public israelian de radio.

Katz le-a reproșat de asemenea „președintelui american” și „liderilor europeni” că nu sunt pregătiți „să spună că lupta este împotriva terorismului islamic”.

„Atunci când nu-ți definești inamicul, nu poți purta un război mondial”, a apreciat ministrul, unul dintre principalii rivali ai premierului Benjamin Netanyahu în cadrul Likudului (dreapta, la putere).

Katz este un susținător al unei linii dure față de actualele atacuri palestiniene și preconizează să trimită în Fâșia Gaza familiile autorilor acestor atacuri.

Inchide