Prima pagină » Știri externe » Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicația The New York Times

Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicația The New York Times

Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicația The New York Times
Restaurantul "Moldova", din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific românesc din New York și a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat în Statele Unite în 2005, informează site-ul nytimes.com.

Restaurantul „Moldova”, din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific românesc din New York și a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat în Statele Unite în 2005, informează site-ul nytimes.com.

Meniul restaurantului „Moldova”, deschis în iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, pește proaspăt și afumat, carne la grătar și sarmale. Din meniu nu lipsește mămăliga, sevită ca garnitură la cârnați de casă sau cu mâncare de mazăre și cu ceapă, după cum notează site-ul publicației The New York Times.

Radu Panfil, proprietarul în vârstă de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chișinău în Statele Unite în 2005. La început, a fost chelner în mai multe restaurante din New York, apoi manager, înființând restaurantul din dorința de a crea un loc special de întâlnire pentru compatrioții din New York, dar și pentru amatorii de mâncare bună.

„Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din țara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile și tradițiile din țara noastră – și nici mirosul de mămăligă aburindă”, a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.

Și cum ideea unui restaurant cu specific românesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemănător în Philadelphia, în luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continuă, precizează publicația.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
O japoneză s-a „căsătorit” cu un personaj AI creat cu ChatGPT
Digi24
Carburanții se scumpesc din nou. Cât vom plăti la pompă pentru benzină și motorină începând cu 1 ianuarie
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Temperaturi mai scăzute și precipitații ușor excedentare în mai multe regiuni ale țării în următoarele patru săptămâni
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Reacția Turciei după ce forțele sale aeriene au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Ce se întâmplă doctore
Nicoleta Luciu a dezvăluit abia acum motivul retragerii din televiziune: „Am stopat totul ca să…”
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Puțini îi știu numele, dar invenția ei a schimbat viața a milioane de femei. Josephine Cochrane și prima mașină de spălat vase