Cine este românul UCIS în atacul armat din Germania. Avea doar 23 de ani și lucra la o firmă de curierat / MAE confirmă decesul

Cine este românul UCIS în atacul armat din Germania. Avea doar 23 de ani și lucra la o firmă de curierat / MAE confirmă decesul
Publicat: 20/02/2020, 19:00
Actualizat: 21/02/2020, 10:29

Printre victimele atacurilor din Germania se află și un cetățean de origine română, potrivit forțelor de securitate germane, care precizează că cele nouă persoane ucise în cele două atacuri aveau între 21 și 44 de ani, printre ei numărându-se emigranți din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria. Vestea morții românului a fost confirmată și de primarul comunei sale natale. Este vorba despre Vili Viorel Păun, în vârstă de 23 de ani, care plecase de 5 ani în Germania, unde lucra la o firmă de curierat.

MAE confirmă informația

Deși inițial Ministerul de Externe nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, că un cetățean român a fost ucis în atacurile armate de la Hanau, instituția a revenit cu o precizare după finalizarea procedurilor de identificare din Germania.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

MAE: niciun român între primele 6 victime identificate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, joi, că până în acest moment au fost identificate șase victime din cele nouă, printre ele nefiind niciun cetățean român.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”, au transmis reprezentanții MAE, într-un anunț de presă, citat Mediafax.

Din primele informații, românul de 23 de ani se numea Viorel, era din Giurgiu și era curier în Germania. Românul, care locuia în Hanau împreună cu părinții săi, ar fi fost împușcat de atacatori chiar în propria mașină.

Tânărul ieșise la cumpărături în cartierul turcesc unde a avut loc atentatul, atunci când a fost împușcat mortal

Informația a fost confirmată chiar de tatăl tânărului, dar și de un unchi al său, potrivit Stiridiaspora.ro.

Unchiul lui Viorel a povestit, la Antena 3, cum a nimerit tânărul în mijlocul focurilor de armă trase atacator.

„El ieșise de la muncă și a vrut să-și ia un suc. A oprit mașina în parcare lângă un chioșc. Nu a mai apucat să iasă din mașină că acel terorist a ieșit din chioșcul respectiv, unde a împucat cu rafale mai mulți oameni și când l-a văzut pe el în mașină a tras și asupra lui. Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc. E o situație foarte grea – sunt eu în stare de șoc, nici nu-mi mai găsesc cuvintele, dar părinții copilului”, a declarat, Marian Pătuleanu, unchiul lui Viorel.

Ulterior, vestea morții românului a fost confirmată și de primarul comunei sale natale.

”Da, este adevărat. Am vorbit cu părinții și unchii copilului, dar autoritățile din Germania nu ne dau informații. El era în mașina lui, nu ne dau voie să îl vedem. Băiatul avea 22-23 de ani. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașină, l-a împușcat. Era de 4-5 ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt sub stare de șoc, era singurul loc copil, e ceva incredibil. A fost coleg cu fata mea.”, a spus Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, județul Giurgiu, la un post de televiziune local, citat de Antena 3.

Primarul localității Singureni este revoltat de lipsa de reacție a MAE:

„Unde e Ministerul de Externe? Dacă ar fi alegeri mâine ar urla toți. (…) E ceva incredibil. Ce stat, ce autorități? (…) Părinții vor să vadă acum cum să-l aducă în țară că sunt niște costuri extraordinare. Sunt niște rude sărmane, că n-au plecat de bine din țară”, a mai spus Marian Pătuleanu.

De la ora locală 18.00 (ora 19.00 a României), la Hanau s-au strâns sute de persoane într-un marș de comemorare a victimelor atentatului terorist care a îndoliat 11 familii.

Atacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob, potrivit zeit.de.

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a anunțat, joi, ministrul de Interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Muhammed B., un tânăr rănit la umăr în urma atacului din Hanau, și-a văzut prietenii uciși. El a povestit, într-o filmare postată pe Twitter acele momente: „Mi-a spus: Fratele meu, nu îmi simt limba, nu pot să respir”.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o femeie decedată, în vârstă de 72 de ani, care s-a dovedit a fi mama suspectului.

FOTO: Facebook.com/paun.niculescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?