UN ROMÂN, reținut în cazul uciderii jurnalistei bulgare. Poliția bulgară: Alibiul său SE CONFIRMĂ. L-am eliberat

UN ROMÂN, reținut în cazul uciderii jurnalistei bulgare. Poliția bulgară: Alibiul său SE CONFIRMĂ. L-am eliberat
Publicat: 09/10/2018, 20:32
Actualizat: 25/03/2019, 21:10

Autoritățile bulgare l-au eliberat cetățeanul român reținut azi dimineață, ca suspect în cazul asasinării jurnalistei bulgare Victoria Marinova.

„Avem în detenție un individ al cărui alibi se confirmă și nu este suspectat de comiterea crimei”, a declarat Theodor Atanassov, șeful Poliției din Ruse, transmite Mediafax. Atanasov a precizat că autoritățile verifică mai mulți suspecți, dar nu au stabilit încă cine este criminalul.

„Bărbatul este reținut 24 de ore și cooperează cu anchetatorii”, a transmis inițial Poliția din Ruse. Anchetatorii bulgari afirmă că individul reținut, un român de origine ucraineană, este cooperant și oferă date pentru a clarifica faptul că nu a comis crima. Este vorba despre un cetățean român care are un pașaport moldovenesc,anunță ziarul bulgar Dnevnik.

Procurorii au declarat că Victoria Marinova (30 de ani) a fost abuzată sexual, bătută și sufocată. Corpul ei a fost găsit sâmbătă, într-un parc din apropierea Dunării, la Ruse.

Victoria Marinova, directoarea și prezentatoarea postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce făcea jogging, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puțin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

În vârstă de 30 de ani, Victoria Marinova era implicată în mai multe investigații jurnalistice privind corupția din Bulgaria, a mai precizat OCCRP pe Twitter. Ea este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puțin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta și Jan Kuciak în Slovacia.

Jurnalistul și analistul Ruslan Trad a scris pe Twitter că ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice.

Ruslan Trad a precizat că jurnalista a fost violată și torturată înainte să fie ucisă.

Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunțat poliția.

Femeia nu a putut fi identificată imediat, deoarece nu a fost găsit niciun act de identitate asupra ei, iar telefonul său mobil nu a mai fost descoperit. Procurorul local Georgi Georgiev a declarat că pe lângă telefonul mobil au dispărut cheile de la mașină, ochelarii și o parte din hainele acesteia. Marinova a murit din cauza multiplelor traumatisme craniene și prin asfixiere, a spus el.

Ministrul de Interne Mladen Marinov a afirmat că Marinova a fost agresată sexual.

Anchetatorii studiază mai multe teorii, fie că este vorba despre o crimă aleatorie, fie că atacul este legat de munca ei. Georgi Georgiev a refuzat să răspundă la întrebarea reporterilor cu privire la existența unor semne că a fost agresată sexual.

Reporter de televiziune cu vechime, Marinova a găzduit timp de mulți ani o emisiune de stil de viață și, de asemenea, a fost membru al echipei de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, a devenit gazda unui program de investigație numit Detector. Cea mai recentă emisiune a inclus interviuri despre presupusa corupție care implică companii private care nu au primit finanțare din partea Uniunii Europene.

Comisia Europeană a cerut luni Bulgariei să efectueze o anchetă rapidă în privința uciderii jurnalistei Viktoria Marinova. Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, a transmis că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigații Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupția. Ultimul reportaj al Victoriei Marinova, directoare și prezentatoare a postului regional TVN din Ruse, se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzați de implicare o serie de politicieni și oameni de afaceri.

Poliția analizează și posibilitatea ca autorul asasinatului să fi fugit în România. În casa unui suspect de etnie romă din Ruse au fost găsite bunuri ale victimei, precizează site-ul Monitor.bg.

Foto:Виктория Маринова/ Facebook